Полицаи задържаха криминално проявен след гонка в Пловдив

  • 22 ноември 2016 12:02

  • 1661
  • 0
Полицаи задържаха криминално проявен след гонка в Пловдив
© Булфото

Мъж е задържан през нощта за 24 часа след опит да избегне полицейска проверка в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. На Кукленско шосе служители на моторизирано звено "Сигма" подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил.

Вместо да изпълни полицейското разпореждане, шофьорът увеличил скоростта и продължил по пътя си. Минути по-късно последвалите го униформени забелязали колата в района на надлеза "Родопи", катастрофирала и изоставена.

При огледа служители на Първо РУ открили в колата 2 ножици за метал, тръборез и около 65 метра многожилни проводници. В хода на проверката е установено, че кабелите са откраднати от обект на електроразпределително дружество в района на Стамболийски. След кратко издирване избягалият водач - 53-годишен криминално проявен пловдивчанин, е задържан, образувано е досъдебно производство.

Изяснява се съпричастността на мъжа към извършената кражба. Работата на разследващите продължава под наблюдението на Районната прокуратура - Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини