Папа Франциск: Всички свещеници ще имат правото да опрощават извършен аборт

  • 21 ноември 2016 14:12

  • 1607
  • 2
Папа Франциск: Всички свещеници ще имат правото да опрощават извършен аборт
©

Всички свещеници ще имат правото да прощават за извършен аборт, заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в понеделник, предава AFP.

Това беше временна мярка, въведена във връзка с юбилейната годината на Ватикана, но сега след решението на лидера на Римокатолическата църква тя ще остане за постоянно.

„От сега нататък давам правото на всички свещеници, по силата на тяхната служба, способността да прощават на онези, които са извършили греха на аборта“, заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, отбелязвайки края на юбилейната година на милосърдието, която приключи в неделя, на 20 ноември.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
0000

2016.11.25 | 10:31

2
По голяма ерес от Ватикана има само в ИД. Страх от Бог нямат тия хора, всичко са обърнали в бизнес. Никога не трябва да се забравя, че въпреки всичко което става Бог все пак е цар на царете и господар на господарите, слава да бъде на името му.

2016.11.21 | 16:49

1
Папата е менте и винаги е правил мръсно за власт, особено на източна европа. Добре че сме православни, а не от неговите роби.

Добави коментар

Водещи новини