Украинският президент Петро Порошенко: Все още сме далеч от Европа

  • 21 ноември 2016 13:57

  • 3392
  • 0
Украинският президент Петро Порошенко: Все още сме далеч от Европа
© gettyimages (архив)

Нашият жизнен стандарт за изминалите три години не се е повишил и ние все още сме далеч от Европа, каза украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, предаде РИА Новости.

В интервю пред местна медия държавният глава на източноевропейската страна призна, че досега няма подобрение в живота на обикновените хора. "За това обаче има обективни фактори", допълни той. "Ние сме принуденти да харчим 5% от брутния вътрешен продукт за отбрана и създаването на нова армия", посочи още президентът на Украйна. Порошенко също подчерта и необходимостта от провеждане на икономически реформи, които ще приближат страната му към Европа.

Украинският президент също обясни след идването си на власт през май 2014 г. не е въвел извънредно положение в родината си. "Аз тогава, а и сега, не мисля за себе си. Аз мисля за Украйна", категоричен бе Порошенко.

На 21 ноември 2013 г., след като тогавашният премиер на страната Николай Азаров обяви за прекратяването на преговорите между Киев и Брюксел за украинското членство в Европейския съюз, в страната избухнаха протести. Основното място на демонстрациите бе киевският "Майдан незалежности" (Площадът на независимостта). Няколкомесечните протести доведоха до бягството на президента Виктор Янукович, премиера и други управляващи в Русия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини