Социолог: Първанов се набърка много в изпълнителната власт

  • 19 декември 2011 09:22

  • 769
  • 1
Социолог: Първанов се набърка много в изпълнителната власт
©

Твърде много се набърка Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в във формирането на изпълнителната власт. Той не запази дистанцията, която се очакваше от него.

Именно затова в първия си мандат, според рейтингите, стои много добре, но във втория си мандат е с много по-ниски резултати. Хората разбраха, че той в някакъв момент, е част от управлението, той не е независима страна. Той се оказа негов център. Това заяви социологът от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД Мирослава Радева в предаването "Преди всички" по БНР.

Радева заяви още, че ГЕРБ е единствената партия след 1989 година, която печели избори по средата на мандата си. Те стартират с местен вот през 2007 година, т.е. нещата не са вървели отгоре надолу, а след формирането им през 2006 година започва трескаво създаване на местни структури. Те имат действително познаване в териториите. Това обаче се случи благодарение на политическото номадство. Политическата класа не може просто така да си сложи живота на карта. На практика Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - като отказа диалога с НДСВ с идването им на власт, той на практика превърна тези хора, които бяха в местните структури, в политически номади. Те нямаха друг шанс освен да се присламчат в следващата идваща на власт партия, близка с техните възгледи. Според мен отчасти нетрайността на политическите партии се дължи на недалновидността на техните лидери, коментира Радева.

По повод на Сдружението "България на гражданите" на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 Радева беше категорична, че това ще бъде нова политическа партия. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 има зад гърба си вече тези половин милион избиратели, които я харесват. Тя ще се опита да изгради една центристка формация, която ще притиска и БСП и ГЕРБ, обясни тя.

На пресконференция днес Мирослава Радева ще представи книгата си "Общественото мнение за прехода - 20 години Институт за социални изследвания и маркетинг МБМД". Според Радева преходът все още не е свършил. Тя сподели, че първото изследване на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД е през 1991 година. Журналистите търсеха в нас опора, защото търсеха една гледна точка, която до този момент отсъстваше, коментира Радева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
769 1

Коментари 1

Добави коментар
ha ha

2011.12.19 | 11:10

1
леле! ама тая верно много е изпростяла бе! я си затваряй устата ма, от политическите ти свирки дъхти на развалено семе!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини