Костов: Проблемът с палежите на коли е проблем на самата държава

  • 18 декември 2011 20:46

  • 957
  • 1
Костов: Проблемът с палежите на коли е проблем на самата държава
©

Проблемът с палежите на коли е вече проблем на самата държава.

Това каза лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - в интервю за предаването „Нека говорят” по БТВ.

„Чух министър-председателя за пореден път да поздравява полицията, че са заловили извършителя на палежите на коли. Сутринта, като чух, че отново има запалени коли, си мисля, че бяхме прави ние – в Комисията за контрол на ДАНС, когато казахме, че това вече се превръща в психически тормоз над българските граждани. Показва им, че държавата не може да посреща задълженията си да гарантира вътрешен ред и тяхното собствено имущество, на хората. Заради това – това е проблем вече на самата държава”, смята Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

„Исках да съм полезен, когато извиках премиера да дойде и да каже какво е договорено на Европейския съвет. Появяват се много сериозни тревоги за това, че България ще трябва или да плаща, за да въведе еврото, или още сега във фискалния пакт да участва за спасяването на други страни, при положение че няма никаква възможност. Казвам нещо, което би укрепило позицията на България. Той, ако дойде и бъде подкрепен от парламента, позицията на страната става стабилна и силна. Това е правилният политически ход”, подчерта Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

По думите му – в Народното събрание има мнозинство, което би подкрепило една позиция за защита на българския интерес в този много сложен момент.

„Всички са склонни да изработят бързо и добро национално съгласие около една програма, която министър-председателя да има пред себе си, когато преговаря за този пакт. Българската народна банка трябва да е готова да защити българската банкова система и да има ресурс за това. Притеснява ме това, че ако имаме някакви резерви, те трябва да отидат точно там – да бъдат защитени интересите на българската банкова система. Това е приоритет номер едно. Левът е вързан за еврото. Трябва да бъде спасено еврото”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Запитан – кой е онзи добър процес през 2011 г., Костов посочи: Че беше защитено южното ни Черноморие и беше казано „не” на „Бургас-Александруполис”, е огромна победа на хората в този край. Второто е – събуждането на руския гняв от авторитарния режим на Путин.

Последвайте канала на

Весела Найденова
957 1

Коментари 1

Добави коментар
До Иван Костов

2011.12.20 | 15:15

1
Г-н Костов, като дългогодишен син избирател и симпатизант на ДСБ, Ви препоръчвам сериозно да преосмислите собственото Ви политическо поведение ! Вие сте умен и опитен държавник и Вашите критични забележки към нивото и стила на управление на държавата са основателни, но неволно или умишлено не допринасяте това скоро да се промени ! Това, което ни огорчава и отблъсква от Вас е липсата на усет за очакванията на мнозинството хора и на подход (дори това да звучи популистки !) за общуване с тях ! Съжалявам, но Вие действате като стерилен партиен апаратчик, а не като народопсихолог ! Хората възприемат за свой водач онзи, в който припознават себе си и личните си проблеми ! Народът върви след онзи, който на неговия собствен език споделя постоянно с него и който в името на България съумява да го сплоти с всяко сходно съзидателно начало, дори то да е различно, колебливо или профанизирано ! Вие през 2001 година отказахте да се съюзите с НДСВ и това принуди голяма част от привържениците на СДС да мигрират към онази партия, която идва на власт и защитава сходни на техните възгледи. Народът неизбежно изоставя вечния опозиционер, който го изолира и видимо не го води към победа !

Добави коментар

Водещи новини