Шофьор блъсна пешеходец и избяга

  • 18 декември 2011 10:21

  • 1498
  • 0
Шофьор блъсна пешеходец и избяга
© Булфото

Вчера вечерта в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че на ул. "Плиска" в град Нови пазар лек автомобил е ударил 54-годишен пешеходец от град Нови пазар.

На място е изпратен полицейски екип. В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че лекият автомобил, който е ударил пешеходеца е най-вероятно "Опел Корса" и се е отправил в посока град Плиска. 54-годишният мъж е транспортиран в МБАЛ Шумен, където е установено, че е с фрактура на десен крак и наранявания в областта на главата. Настанен е за лечение без опасност за живота. Екипи на Районно управление "Полиция" - Нови пазар са насочени към град Плиска и другите населени места в посоката, към която се е отправил автомобила, който е ударил пешеходеца.

Около 23:40 часа на 17.12.2011 г. в заведение в град Плиска е установен 37-годишният Д.Д. от град Нови пазар, който притежава лек автомобил "Опел Корса", с шуменска регистрация. Първоначално пред полицейските служители дал противоречиви обяснения, като заявил, че не е управлявал автомобила тази вечер. Изяснено е, че автомобилът е паркиран в двор на обитаван от него имот в град Плиска и е със счупено предно обзорно стъкло.

В хода на проведените мероприятия полицейските служители установили, че на 17.12.2011 г. лекият автомобил "Опел Корса" е забелязван в град Нови пазар, а впоследствие Д.Д. обяснил, че на 17.12.2011 г. е посетил град Нови пазар и движейки се в посока град Плиска е усетил удар, вследствие на който се счупило предното стъкло. В първоначалните си обяснения заявил, че му се е сторило, че е ударил животно. Впоследствие обяснил, че е ударил човек, но понеже се уплашил, не спрял на мястото на инцидента.

Д.Д. е задържан на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини