Децата, приети в сливенската болница със съмнения за хранително натравяне, са добре

  • 11 ноември 2016 18:39

  • 6191
  • 0
Децата, приети в сливенската болница със съмнения за хранително натравяне, са добре
©

В добро състояние са децата, настанени в сливенската болница със съмнения за хранително отравяне.

Това съобщи епидемиологът от РЗИ-Сливен д-р Николай Боскович, цитиран от БТА. По думите му, те ще бъдат изписани в най-скоро време. Общо 22 деца от градовете Твърдица и Шивачево са от вчера в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" с оплаквания от болки в корема и повръщане. Днес до обяд със същите симптоми в болницата са били прегледани и други деца, но те са били насочени към общопрактикуващите лекари за домашно лечение.

От снощи експерти от РЗИ и Областната дирекция по безопасност на храните правят проверки по места. Взети проби от персонала и храната от детска градина в Шивачево, твърдишкия квартал "Козарево", както и от училището в Твърдица. По предписания на инспекторите е била затворена детска градина в Шивачево и днес там е била извършена дезинфекция.

Пробите ще бъдат изследвани в микробиологична лаборатория в РЗИ, а резултатите ще станат ясни в понеделник. Пробите, изследвани в лабораторията на Областната дирекция по безопасност на храните ще бъдат готови във вторник. Дотогава не може да се каже дали източникът на заразяване е от храна или заразоносител.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини