Лудия заплаши варненски съдия с убийство

  • 11 ноември 2016 11:36

  • 1792
  • 0
Лудия заплаши варненски съдия с убийство
©

Районната прокуратура във Варна образува бързо производство срещу 42-годишния Янко Костов, известен с прякора Лудия, който вчера, по време на съдебно заседание във Варненския окръжен съд, водено срещу него за наркоразпространение, отправи закана с убийство срещу съдия. Това е престъпление по член 144, ал. 3 от НК, и извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - престъпление по член 325, ал. 1 от НК, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Костов бе признат за виновен и осъден на 7 години лишаване от свобода при първоначално строг режим, 30 000 лева глоба и с присъдата на Варненския окръжен съд му бе приведен в изпълнение остатък от предходна присъда за наркоразпространение от 1 година и 22 дни. С определение Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение на Костов от подписка в задържане под стража.

След като чу, че ще бъде задържан, подсъдимият отправи закана за убийство на съдията и извърши хулигански действия срещу съдията и прокурора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини