Ангелкова: Над 6 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни от април до септември

  • 10 ноември 2016 19:10

  • 1486
  • 6
Ангелкова: Над 6 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни от април до септември
©

5 млн. чуждестранни туристи са посетили страната ни за активния летен сезон от юни до септември, а над 6 млн. с крилата на сезона от април до септември, което е ръст от 18% в сравнение с миналата година и е огромен успех за българския туризъм. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, предаде "Фокус".

„За следващия летен сезон през 2017 година, който ни е изключително важен и за който работим още от месец май тази година, ние очакваме, на база на разговорите, които имаме с големите туроператори и преговорите, които водим с тях, ръст от около 30% на туристите, които идват през туроператорите“, посочи министърът. Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard отбеляза, че все още е рано да се правят общи прогнози, но по време на разговорите с туроператорите се коментира стабилността на страната като дестинация.

„За това какво прави правителството по отношение на мерките, свързани със сигурността, по отношение на инфраструктурата и осигуряване безопасността на туристите. Образованието, кадрите са основният и най-важен приоритет, по който работим, защото е много важно и е пряка връзката между бизнеса и образованието. Това е във фокуса на работата на нашия кабинет, неслучайно за първи път има Министерство на туризма и неслучайно туризмът е изведен като национален приоритет. Вярвам, че със стъпките и усилията, които предприемаме, и целите, които сме си поставили, ще успеем наистина да има устойчивост и следващото лято да се радваме също на такъв ръст, какъвто имаме този сезон.

Но това зависи изцяло от нас, от усилията, които полагаме, от работата, която вършим ежедневно - туристическият бранш, общините, държавата“, допълни министър Ангелкова. Тя каза още, че в края на този месец предстоят журналистически и експедиентски турове с участието на повече от 60 държави, като основният фокус ще бъде Черноморието и това допълнително ще засили интереса му като дестинация. По отношение на зимния сезон министър Ангелкова подчерта, че се очаква ръст на туристите от около 4,5%-5%, на база резултатите от миналия зимен сезон.

Във Варна министър Ангелкова посети летището по повод отбелязването на 10 години от дейността на компанията, която е концесионер на летищата във Варна и Бургас. По-рано през деня тя проведе среща със студенти, изучаващи специалност „Туризъм“ във Варна, както и с представители на бранша от региона.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1486 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гост

2016.11.11 | 15:31

6
АМА НЕДЕЙТЕ ДА БРОИТЕ И СИРИЙСКО-АФГАНИСТАНСКИТЕ ЕМИГРАНТИ ЕЙ!!!!!!

2016.11.11 | 10:08

5
И КАКВА ФАЙДА ОТ ТАЗИ РАБОТА,?ДА НЕ БИ БЪЛГАРИНА ДА СТАНА ПО БОГАТ ИЛИ ДА ГО УСЕТИ ТОВА? АКО ЩЕ И 1 МИЛИАРД ДА ДОЙДАТ БЪЛГАРИНА ПАК ЩЕ Е НАЙ БЕДЕН ЗАЩОТО МАФИЯТА НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ДА ДОЙДЕ И 1 ЛЕВ В ДЖОБА НА БЪЛГАРИНА
Гуги

2016.11.11 | 06:07

4
Тази пак се разболя???

2016.11.11 | 01:17

3
Всяка вечер тая новина се върти с различни числа - вчера бяха 7 милиона, преди седмица бяха 9 милиона, АЙДЕ СТИГА Освен това на фона на това което виждаме - да ни убеждават ,че сме рай за туристите е меко казано нелепо и нагло .... нали живеем тука бе ей ?!?!
ZA NATO I EVROPA

2016.11.10 | 21:57

2
Ако сте за НАТО и Европа, гласувайте за Цецка Цачева, ако сте за Русия, гласувайте за червения генерал Радев. Просто и точно.
ВД

2016.11.10 | 20:46

1
То това хубаво ама не гледайте само бройката бе госпожа! Я кажете колко харчат средно и какви приходи има като цяло и ги съпоставете с друга страна с сходна бройка пристигащи. Влагайте усилия да развиваме по-качествен туризъм и да привличаме по-платежоспособни клиенти а не масата. Само един пример ще ви дам - България мин година е била посетена от 7.3 млн които общо с похарчили 4.5 милиарда долара, докато Австралия примерно е била посетена от 6.8 млн, но общо са похарчили 31.9 милиарда долара. Затова ви казвам, че не винаги повече хора значи по-добре за нас, даже напротив защото няма да има толкова замърсяване, използване на нашите ресурси и много много още други ефекти.

Добави коментар

Водещи новини