Бежанците в Харманли не пренасят заразни болести

  • 10 ноември 2016 13:19

  • 3209
  • 2
Бежанците в Харманли не пренасят заразни болести
© Булфото (архив)

Няма опасност за населението на Харманли от заразни болести, пренасяни от бежанци. Това заявиха на брифинг д-р Снежана Иванова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“, Станимира Стаманова, зам.- директор и Димитър Захариев, директор на Регистрационно приемателен център (РПЦ).

Той заяви, че когато имат съмнение за наличие на заразно заболяване в лагера, хората се насочват към специалисти, които поставят правилните диагнози и провеждат нужното лечение.

Думите му бяха потвърдени от епидемиологът д-р Снежана Иванова, която обясни че, в България няма регистриран случай на лайшманиоза. За наличието на тази болест твърди Светлана Николова, след като се е консултирала със специалист, като му е показвала снимки бежанци с различни рани.

Началникът на бежанския център съобщи, че от началото на годината до момента от краста са били излекувани 42–ма бежанци. Д-р Иванова обясни, че тази болест се предава при директен контакт – полов, при ползване на общо легло, на общи дрехи. Главният епидемиолог на Хасковска област уточни, че заразяване е възможно примерно при мерене на бельо в магазин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3209 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ася

2016.11.11 | 17:06

2
Няма място за бежанци в българия

2016.11.11 | 17:06

1
пренасят тероризъм ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ да ходят при меркел тя си ги покани

Добави коментар

Водещи новини