Нови разкрития за убийството в Борисовата градина

  • 08 ноември 2016 14:32

  • 65627
  • 5
Нови разкрития за убийството в Борисовата градина
©

Убиецът на Георги Игнатов от Борисовата градина има опит с използването на нож, съобщава в. "Телеграф".

Смята се, че го е използвал и преди да наръга смъртоносно в гърдите 16-годишния ученик от Търговско-банковата гимназия в София.

Това показа профилът на убиеца, изготвен от професионалисти и профайлъри.

"Смятаме, че издирваният е израснал в по-богато семейство. Разглезен е, свикнал е всичко да му идва наготово и не търпи да му се оказва съпротива", казват разследващи. Те допускат още, че има огромна вероятност той да е ученик.

Убиецът на детето е висок около 1,90 м и е на възраст между 16 и 25 г. Камера го щракнала, докато бяга от местопрестъплението на бул. "Драган Цанков". Въпреки усилията на ченгетата и колегите им от ФБР и Интерпол да стигнат до самоличността му обаче, към момента удрят на камък.

"Убиецът е с висока самооценка. Не зачита чуждото мнение. Срещал е неочаквана съпротива от Георги, затова е реагирал светкавично, наръгвайки го с ножа", смятат разследващите. Килърът е загубил контрол над ситуацията, затова е посегнал към хладното оръжие. Криминалисти допускат още, че има огромна вероятност той да е ученик, близък до възрастта на Георги.

"Почти сме убедени, че не е избягал зад граница, а е в България. Знаем, че има определен кръг от хора, които знаят какво е извършил, но се страхуват", коментират ченгетата.

Те обаче са категорични, че няма да спрат разследването, докато не открият изверга. Повече от година и половина след екзекуцията в Борисовата продължават с още по-голям хъс да работят по случая. Смятат, че хората, които познават убиеца или по някакъв начин имат данни за него и могат да им помогнат, се страхуват.

"Знаем, че не им се дават показания, не искат да ходят в съда, но не знаят, че специално с убитото дете може да говорят със скрита самоличност както пред нас, така и в съда, никой никога няма да разбере кои са", обясниха разследващите. Така на практика и убиецът никога няма да разбере кой е дал информация за него.

Към момента са постъпили над 600 сигнала по случая. Проверени са 1000 души, но резултатът е отрицателен. 20 момчета са минали детектор на лъжата, но са издържали теста, че не са убили Георги.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
65627 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.03.06 | 22:51

5
На мен ми е много интересно как свързаха онзи където бяга(най-вероятно да си хване градският транспорт) с това убийство ? И защо им плащат заплати на тия криминалисти при положение, че престъпление в България се разкрива само ако има кой да изпорти.

2016.12.01 | 17:13

2
УБИЕЦЪТ Е КОМУНИСТ

2016.12.01 | 17:13

4
I majka ti syshto.

2016.12.01 | 17:13

3
Той е комунист но ти си лайнар....

2016.12.01 | 17:12

1
Нали днк на майка им гз итн кфо ми са правят знаят го, кой знае чие депутатско копеле е!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини