Оставиха за постоянно в ареста задържания за плажи на коли Куката (обновена)

  • 16 декември 2011 18:49

  • 1345
  • 0
Оставиха за постоянно в ареста задържания за плажи на коли Куката (обновена)
©

Софийски районен съд остави в ареста Владислав Николов – Куката с мярка "постоянно задържане под стража".

Николов бе задържан за палежи на автомобили в София. Мотивите на съда бяха засекретени, защото разследването още не е приключило, те са следствена тайна и журналистите бяха помолени да напуснат залата, предаде "Фокус".

Решението на съда подлежи на обжалване в срок от 3 дни пред Софийски градски съд. В случай на обжалване датата за гледане на мярката е 23 декември.

По-късно мотивите на съда все пак бяха съобщени. Според съдията, налице са предпоставки за извършване на друго престъпление, което се обосновава с това, че обвиняемият е осъждан. Деянието е с висока степен на обществена опасност, извършено с изключителна дързост, нанесени са големи щети.

Основната улика срещу Николов е физикохимичната експертиза, която сочи, че и по двете му ръце е имало следи от запалимо вещество – бензин и дизел.

Има и петима свидетели – трима полицаи и двама граждани, които са видели Николов на местопрестъплението. Въпреки че става дума за косвени доказателства, които не могат категорично да докажат, че той е деецът, според съдия Стоицев все пак са достатъчни, за да се направи извод, че има обосновано предположение за извършване на престъплението. Причината за изгонването на журналистите е, че в мотивите на съда се споменават много имена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини