Закопчаният Ковачки призна за 25 изгорели коли

  • 16 декември 2011 16:29

  • 9637
  • 7
Закопчаният Ковачки призна за 25 изгорели коли
© Булфото

Запалванията на автомобили в столичния ж.к. „Младост” са направени изключително около района, в който живее задържаният 29-годишен Юлиян Ковачки Той е познавал голяма част от потърпевшите, стана ясно на пресконференция в СДВР.

Задържаният е познавал лично и защитника на ЦСКА – Иван Бандаловски, чийто автомобил също е запалил. До момента е признал за 12 запалвания, като пострадалите автомобили от това са 25, предимно в кварталите „Младост” и „Хаджи Димитър”. Мъжът живее в „Младост” 2. Той не е притежавал автомобил. Запалванията са извършвани с леснозапалима течност, към момента обаче не е обяснил, откъде се е сдобивал с нея.

Единични палежи са извършвани от задържания през октомври. Разследващите го описват като интелигентен, комбинативен млад мъж, с трудно детство. Първият, неуспешен пожар е извършен още август заради неудовлетворение, свързано с бизнес. Преценил е, че е ощетен и за да си отмъсти и да причини вреда на този, който го е ощетил, му е запалил автомобила. Палежите прави под въздействието на алкохол, впоследствие също заради лична неудовлетвореност, че остава без работа и бизнесът му се срива. Мъжът обаче не е класически пироман, предаде "Фокус". Той се е обаждал на спешния телефон 112, на съседи и в някои от случаите дори е участвал в гасенето на запалените от него коли.

Не е установена връзка между него и задържания от вторник 33-годишен криминално проявен Владислав Николов с прякор Куката. Най-вероятно се касае за различни групи, с различни мотиви, които извършват запалвания.

Юлиян има криминални регистрации за кражби, шофиране на МПС след употреба на алкохол, хулиганство. Има и присъда за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Сигналът за него е постъпил в Седмо районно управление преди около десет дни. В момента не работи, живее сам. Задържането не е станало в момент на запалване, а при други обстоятелства. Има неща, които го уличават за палежите, макар при тези случаи да е трудно да се съберат доказателства. Жилището му се претърсва. Към този момент няма данни да е имал съучастник. В единия от случаите, когато разбрал, че е запалил кола „по погрешка”, не на този, който е искал, е извикал потърпевшия да угаси огъня.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов каза, че случаите са „изправили на нокти столицата”. Натоварването и напрежението предизвикаха широк обществен отзвук, каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9637 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
mladen

2011.12.19 | 10:31

7
и аз не ваярвам че е заловен този които пали колите,просто изкараха някакви наркомани и сигорно са им обештали по малко да изкарат в затвора за други престапления.

2011.12.18 | 12:56

6
Още малко "санаториум" при ченгетата и ще признае за всички палежи , даже за тези , които не е правил!
art

2011.12.17 | 21:51

5
Da i edin marmot zaviva 6okolada sus staniol. cecko bulgarite ne sa 4aaak tolkova tupi
ПОЖААААААР

2011.12.17 | 21:51

4
Имаме си пожарникар имаме си и коли на жар Неуморно Бойко ги гаси Гарантирано от Герб г о р и!
№10

2011.12.17 | 21:51

3
Айде сега пак прах в очите, да не би тоя същия да е палил и колите в провинцията, беше куката, сега тоя, гледат да хвърлят в пространството някой, с който да си измият ръцете. Защо не кажат кой ги поръчва тия палежи и иконимическите интереси, които стоят зад всичко това, защото вероятно са вързани и те с измислените застрахователи, комбинация в която управляващите влизат още от началото на тн. преход!
ПИЧА

2011.12.17 | 21:51

2
Някой видя ли лицето на заловеният ИЗВЪРШИТЕЛ на палежите или му бутнаха някоя петцифрена сума в ръцете за пред камерите и мадиите ,че голям срам стана!!!!Ще повярвам , че е заловен правилният човек , ако в близките няколко дни няма палежи!!!!

2011.12.17 | 21:51

1
baq perdah e izql spored men, a patrulki ve4er po lulin kolkoto si 6te6..

Добави коментар

Водещи новини