Историята за Едно куче и Много Човеци (снимки 18+)

  • 04 ноември 2016 08:55

  • 34607
  • 9
Историята за Едно куче и Много Човеци (снимки 18+)
©

Спомняте си Сузи, дворното куче, разкъсано в нелеп инцидент в Перник, за който Novini.bg ви извести преди месец.

След дълги дни на борба между живота и смъртта, лекарите се пребориха за живота й. И нещо повече – спасиха тежко оглозганата й до кокал лапа от почти сигурна ампутация. Сузи прекара две седмици във Ветеринарен център-Перник, в който невероятният доктор Йордан Йорданов и екипът му направиха чудо, докато хората, които се грижеха за нея вече губеха надежда….А най-големият им страх бе, тя да не остане с 3 лапи, защото заради размерите си не би могла да живее така. Най-лошият вариант за нея, щеше да бъде – приспиване.

След продължително ежедневно изрязване на мъртви тъкани от най-тежките рани, оголване на лапата до кокал, инфекцията бе овладяна и шансът за Сузи се завърна. Отхвърлиха ампутацията и продължиха борбата за раненото куче. Като начало, за да се затворят напълно раните предстои продължително 40-дневно антибиотично лечение с „доксициклин” и обработване на раните със спрей „цикатридин”.

Докторът, който се грижи за Сузи, не изключва и операция за прилагане на пластика, /присаждане на кожа/ за да ускори възстановяването на най-засегнатите места, където практически няма тъкан върху лапата на Сузи. Най-тежките рани все още са отворени и продължава борбата за овладяване на анемията на болното куче заради огромното количество изгубена кръв.

След двуседмичното лечение в клиниката и денонощното наблюдение и грижи, по време на най-критичния за раненото куче период, сега тя е в дома на една от жените, които най-отдадено се грижат за Сузи.

Тя ще остане на топло и сухо до пълното й възстановяване. Макар да проявява характер и при леките разходки, колкото да си свърши нуждите, да предпочита да си остане на двора. Предстои зима, така че Сузи ще продължи да се възстановява в домашни условия, където е обичана и обгрижвана от хората, които я спасиха и направиха и невъзможното, за да й дадат шанс за живот. А подобряването й да става факт с всеки изминал ден и с малките крачки, които раненото куче започна да прави, борейки се да оцелее.

Психическото възстановяване ще бъде по-продължително, защото Сузи е толкова травмирана и в тежък шок от инцидента, че се стряска при най-малкия шум и блокира.

Приятелите на Сузи горещо благодарят първо за професионалната и безупречна грижа на целия му екип от Ветеринарен център в Перник.

Хора с големи сърца и безкрайна любов и всеотдайност към животните и отдадени безрезервно на професията си.

Хората, които отглеждат и спасиха Сузи, благодариха и на всички добри хора, станали част от тази спонтанна кауза – дарили пари в клиниката. Те написаха в страничката „В помощ на Сузи” във фейсбук: „Благодарим на вълшебниците, /всички приятели на Сузи/, които помогнаха да се случи тази магия помогнали със средства – топли прегръдки от нас, хората който се грижим за Сузи…Благодарим ви, че станахте съпричастни с нашата болка и ни помогнахте…”

Всички добри хора, с големи сърца, които помогнаха на Сузи със средства, с добра енергия, с думи и пожелания тя да се възстанови, станаха и участници в кауза „Предай доброто нататък”. От събраните средства за Сузи, бяха дарени 50 лева за друго кученце в беда – Хърби, който също бе опериран в клиниката и си търси дом…

Последвайте канала на

Росица Валентинова
34607 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.12.31 | 17:19

9
Аз много хубаво лекувам кучета, с хапчета 4/0!
234

2016.12.31 | 17:19

8
Постъпка присъща на Човеци а не на изроди

2016.12.31 | 17:19

6
Чудесно е , че полагат грижи за животното и ще го спасят. Но защо не се намират такива доктори, които да спасяват човешки животи. Най - добрата ми приятелка беше оставена да си умре в къщи в нечовешки мъки на 30г., без обезболяващи и без медицинска помощ.
Борнео

2016.12.31 | 17:19

7
Защото живеем в България.
Ваня

2016.12.30 | 00:03

1
Защото човешки доктори вече няма в БГ. Има само търгаши алчни.
киро

2016.12.31 | 17:18

5
тия от ветеринарен център перник са пълни таш*ци за нищо не стават
Wasko

2016.12.31 | 17:18

4
Браво ! Бог да ви благослови добри хора!
Гост

2016.12.31 | 17:18

3
Браво! Евала на Докторите! Да е жива и здрава милата!
beIN SPORTS

2016.12.30 | 00:03

2
Sweet Sweet Sweet ... Shugar

Добави коментар

Водещи новини