Порошенко стана жертва на телефонен измамник

  • 04 ноември 2016 08:23

  • 4702
  • 2
Порошенко стана жертва на телефонен измамник
©

Президентът на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември е станал жертва на телефонна измама, предава Фанс прес, цитирана от bTV.

Порошенко е мислил, че води телефонен разговор с президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, но всъщност е разговарял с измамник, признаха властите в Киев и нарекоха случая "провокация".

След този разговор украинското президентство публикува дори изявление за обсъдените теми. Според изявлението, което бързо бе свалено от сайта на президентството, разговорът засегнал предимно сътрудничеството между Украйна и Киргизстан в рамките на международните организации, главно ООН.

Малко след това обаче Киргизстан отрече да е имало такъв разговор.

Говорителката на украинското външно министерство Мариана Беца заяви, че инцидентът е свързан с усилията на Порошенко да издейства резолюция на ООН за нарушенията на човешки права на полуостров Крим, който бе анексиран от Русия през март 2014 г. "Проучваме станалото. Ясно е обаче, че подобни действия целят да попречат на инициативата на Украйна за Крим", каза тя.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4702 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.09 | 10:28

2
и този будала ще управлява Украѝна..

2016.11.04 | 16:26

1
Ще да е наш човек - костовист, измамникът.

Добави коментар

Водещи новини