Башар Асад: Ще ръководя Сирия поне до 2021 г.

  • 02 ноември 2016 09:26

  • 1919
  • 3
Башар Асад: Ще ръководя Сирия поне до 2021 г.
© Getty Images/Guliver

Сирийският президент Башар ал Асад обяви, че ще ръководи Сирия поне до 2021 г., когато изтича третият му 7-годишен мандат, въпреки конфликта в страната.

В интервю за американския вестник "Ню Йорк таймс" Асад изключва каквато и да е политическа промяна в Сирия преди приключването на войната.

Сирийският президент също така обвини САЩ, че е водещата сила зад конфликта в Сирия и че подкрепя активно терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"), както и други екстремисти.

"Според журналистическите заглавия аз съм един лош президент, едно лошо момче, което убива добрите момчета. Но истинската причина за сваляне на правителството на Сирия е, че то не отговаря на критериите на САЩ", изтъква Асад.

Въпреки това той подчертава, че има желание за започване на диалог дори със САЩ.

"Но това не означава, че се отказваме от нашия суверенитет и че ще позволим превръщането на Сирия в страна на марионетки", предупреждава той.

Въпреки огромния международен натиск Асад отбелязва, че вярва в силната подкрепа, която има в страната, която ще му позволи да остане на власт.

Той допълва, че много от тази подкрепа идва от хора, които са срещу неговата политика и срещу партията БААС, но които се страхуват от алтернативите на управлението на екстремистите или от рухването на държавата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1919 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.05 | 08:54

3
Той и Путин имат приятно излъчване на нормални хора и правят всичко по силите си за народите си въпреки чакалите които гледат да ги разкъсат.

2016.11.05 | 08:47

2
браво....подкрепям Асад и предупреждавам ....да се пази от кравите ...уж мирни животни ,пък вадят и рог ...
русия СЕ РАЗПАДА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ИДВААААААААААААА

2016.11.05 | 08:47

1
БОКЛУК ВРЕМЕТО ТИ ИЗТИЧА СКОРО ЩЕ СВЪРШИШ КАКТО КАДАФИ И САДАМ

Добави коментар

Водещи новини