Турция: Не можем да осъдим превратаджиите на смърт

  • 01 ноември 2016 13:55

  • 5881
  • 2
Турция: Не можем да осъдим превратаджиите на смърт
© gettyimages (архив)

Нямаме възможност да издадем смъртни присъди на организаторите и участниците в опита за преврат от 15 юли, каза турският премиер Бинали Йълдъръм (на снимката), предаде РИА Новости.

Министър-председателят на югоизточната ни съседка коментира темата за промените в законодателството на страната. "Връщането на смъртното наказание е въпрос, който засяга Конституцията ни, и по него трябва да се постигне консенсус. Ако получим одобрение от другите партии в парламента, ние ще можем да променим Наказателния кодекс. Това обаче няма да засегне хората, които се опитаха да свалят нашия президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва. Ние не можем да приложим закон за престъпление, което е извършено преди нормативният акт да е влязъл в сила", поясни той. Ние обаче няма да правим никакви компромиси с пучистите, категоричен бе премиерът на Турция.

Ердоган по-рано заяви, че законопроектът ще бъде внесен за разреждане в парламента в скоро време. Предложението бе подкрепено от Партията на националистическото действие и вероятно ще мине през Меджилиса.

Последната смъртна присъда в Турция бе изпълнена през 1984 г. Страната забрани премахна този тип присъди 20 години по-късно. Премахването на смъртното наказание бе направено заради кандидатстването на страната в Европейския съюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5881 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.02.26 | 15:47

2
Вашият президент е един голям идиот,лъжец и мошенник.За психиатър е и скоро турският народ ше го разбере.

2017.02.26 | 15:47

1
Разбира се няма да има смъртно наказание за превратажиите ,защото те са си те .Инценира се мним преврат за да се стигне до тези мерки за ограничаване правата и свободите на турските граждани и безобразията и репресиите на управляващите .

Добави коментар

Водещи новини