Депутатите в лют спор за изборите, разрешиха повече от 35 секции (обновена)

  • 25 октомври 2016 14:15

  • 5864
  • 3
Депутатите в лют спор за изборите, разрешиха повече от 35 секции (обновена)
© Булфото (архив)

Бурен дебат съпътства днешното заседание на правната комисия, където депутатите обсъждат промените в Изборния кодекс. В залата се разнесоха остри реплики заради секциите в чужбина, предаде репортер на Новини.бг

Искри прехвърчаха между депутатите от Реформаторския блок и ДПС. Най-напред Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно обяви, че отпадането на забраната за формирането на до 35 изборни секции само в държави от Европейския съюз е дискриминация. Очаквано той постави въпроса за правата на избирателите в Турция. Неговият съпартиец Митхат Метин лично разкритикува поведението на депутатите от РБ за това, че те настояват за ограничението за секциите в Турция. Димитър Делчев реагира, че ДПС си позволяват да правят агитация на турски език. Дори в деня на изборите политиците казват на турски език на гражданите как да гласуват, отбеляза Делчев. Сам разказа, че лично е станал свидетел на тази порочна практика в Самоков.

Освен за секциите в чужбина, депутатите се разминаха и по отношение на възможността за гласуване в повече от една урна в разкритите за вота места. Филип Попов от БСП реагира остро, заявявайки, че тази идея ще доведе до хаос в изборния ден. Според него дори предложението е с цел да се правят манипулации.

В крайна сметка депутатите потвърдиха отпадането на ограничението за 35 секции само в държави членки на ЕС. Няма да има и втора урна за гласуване извън България. Промените в Изборния кодекс ще бъдат гласувани окончателно утре.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5864 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.25 | 23:54

3
Мъгла за публиката! Очаквайте масово купуване и тотално фалшифициране на изборите! Разнасяне след изборите чувалите с бюлетини и протоколи насам-натам с милиционерските коли на Бъчварова/Цветанов, Борисов/ и фалшифициране НА КУП! За това не разрешиха гласуване по пощата от чужбина, защото трябва да отварят ВСИЧКИ пликове от чужбина/откъде да знаят в кой плик е бюлетината/ и да ги фалшифицират ЕДНА ПО ЕДНА!

2016.10.25 | 16:54

2
интересно защо нямаше спор при престъпното 65+ , ама много интересно , за скубането всички са съгласни ,ама родата спори ;люто; кои да докопат апетитните постове

2016.10.25 | 16:54

1
КУР ЗА ВАС!

Добави коментар

Водещи новини