Четат присъдата на Данчо Пръча до Нова година

  • 14 декември 2011 19:42

  • 2006
  • 0
Четат присъдата на Данчо Пръча до Нова година
©

Приключиха започналите още в края на 2009 г. съдебни заседания срещу Йордан Тонов-Данчо Пръча и съучастниците му.

До края на тази година се очаква Врачанският окръжен съд да произнесе присъда срещу тартора на организирана престъпна банда Данчо Пръча и съучастниците му Калин Петков, Милен Цонков, Никола Тодоров, Венелин Кръстев и Васил Иванов, съобщи "24 часа".

Всички са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, трафик на хора и склоняване към проституция.

В близо 6-часовата си пледоария пред съда адвокатът на Данчо Пръча Менко Менков настоя, че процесът срещу подзащитния му е скалъпен и обвинението се гради на лъжесвидетелски показания както на проститутки, така и на герои от подземния свят, които готвели покушение срещу Данчо Пръча.

Йордан Тонов и хората от бандата му бяха арестувани след мащабна полицейска акция в края на 2008 г. Повечето от закопчаните се признаха за виновни, сключиха споразумение със съда и някои вече излежаха наложените им минимални присъди.

След многократни опити Данчо Пръча напусна килията на следствието през април т.г. и е под домашен арест в апартамента си във Враца.

Общо 22 тома с фактология бяха събрани в досъдебната и съдебната фази на процеса срещу Пръча и хората му. Изслушани бяха над 50 свидетели, от които 6-има защитени.

Пред съдебния състав с председател Лидия Крумова бяха представени десетки страници с информация от СРС. Изслушани бяха и становищата на 3 психиатрични и една физико-химична експертиза.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини