Въвеждат временни лицензи за хазарт

  • 14 декември 2011 07:34

  • 1316
  • 0
Въвеждат временни лицензи за хазарт
©

Нов тип лицензи ще бъдат въведени в хазарта. Идеята е да се издават временни лицензи за срок от половин, една година или до осъществяване на инвестиционния проект.

Така ще се гарантира на фирмите, че след завършване на проекта си ще получат редовен лиценз за организиране на съответната игра, обясни депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев, цитиран от "Стандарт".

По думите му така ще се избегнат случаи, при които компании ще вложат сериозни средства за реализиране на бизнес проект, а впоследствие ще им бъде отказано издаване на лиценз.

Според депутати от бюджетната комисия към парламента между първо и второ четене на новия закон за хазарта ще бъдат променени и сроковете за доказване на инвестициите.

Сегашните текстове дават на фирмите 6-месечен срок, за да дадат документи за извършените инвестиции за организиране на хазарт. Тези срокове са твърде големи и би трябвало или да се съкратят, или да се премахнат, обясни Червенкондев. По думите му организаторите не се нуждаят от половин година, за да представят един документ.

Изискваните инвестиции за отваряне на казино са 600 000 лв., за залози върху спортни резултати и игри от разстояние изискват поне 1 милион, а за томболи - 100 000 лв. По отношение на предпазването на децата от залагания в сайтове няма да се въвеждат допълнителни изисквания към операторите. Тези залагания стават с кредитна карта и родителите са длъжни да внимават дали децата им не използват банковите им карти за хазарт, смятат депутатите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1316 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини