Бългaрин протестира на покрива на Миланската скала (видео)

  • 08 октомври 2016 18:35

  • 9498
  • 1
Бългaрин протестира на покрива на Миланската скала (видео)
©

Българин държи часове наред със затаен дъх властите и гражданите на Милано, след като тази сутрин се качи на покрива на Миланската скала. Той протестира срещу референдума за промени в конституцията на страната. След близо 8 часа преговори, той бе свален от сградата.

Мартин Адвински е на 50 години и от 10 години живее в Италия. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за фалшива гражданска тревога, съобщава Нова телевизия.

От ранни зори пожарникари, полицаи, линейки и любопитни граждани стояха край прочутия оперен театър, от чийто покрив сънародникът ни опъна три плаката и остана закрепен до комин в знак на протест.

Адвински изразява недоволство срещу референдума, свикан от правителството на Матео Ренци на 4 декември за поправки в конституцията, целящи намаляване броя на депутатите и държавните разходи.



Освен че заявява “Не на референдума” , който през последните дни раздели италианското обществено мнение, той опъна плакати, подкрепящи вижданията на бившия премиер Силвио Берлускони, както и свободата на демокрацията.

Българинът живее в италианското селище Остиля в областта Мантова.

Оказа се, че това не е първата му изява по италианските покриви. Миналата година той се е качил на покрива на църквата в Мантова.

Последвайте канала на

Novini.bg
9498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
итало

2016.10.09 | 11:30

1
Егати и "българина"?! Аз си помислих, че протестира срещу простотията и мафията в България...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини