Сеул ще строи скандални кули близнаци

  • 13 декември 2011 08:05

  • 1708
  • 0
Сеул ще строи скандални кули близнаци
© Интернет

Южнокорейски строителен предприемач заяви вчера, че не се отказва от проекта за изграждане на кули близнаци в Сеул въпреки протестите на близките на жертвите от атентатите от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, които са против възпроизвеждането на прочутите небостъргачи, предаде Асошиейтед прес.

Двете кули от 54 до 60 етажа, проектирани от холандското архитектурно бюро MVRDV, ще се издигат от 2016 г. пред входа на възстановения бизнес квартал Йонсан в южнокорейската столица. Ще бъдат свързани по средата от етажи с панорамни барове, басейн и ресторанти.Макетът на "Облака" отдалеч напомня на кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и на огромния облак от пушек, стъкла и стомана, който се образува от двата пътнически самолета, които бяха разбити в кулите от терористи на „Ал Кайда“.

Предположенията, че структурата на южнокорейските близнаци е вдъхновена от атентатите от 11 септември, е неоснователна, заяви говорител на компанията „Йонсан дивелъпмънт корп.” (Yongsan Development Corp.)."Няма да преразглеждаме или променяме проекта, чието изграждане ще започне от 2013 г., както е предвидено", уточни говорителят. В комюнике, публикувано на интернет сайта, холандското архитектурно бюро се извинява за предизвиканата полемика и за засегнатите чувства.

Последвайте канала на

1708 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини