Стимулират планинското животновъдство

  • 30 септември 2016 13:09

  • 10717
  • 0
Стимулират планинското животновъдство
© Булфото (архив)

Вече са факт новите схеми за обвързана подкрепа, които от 2017 г. ще бъдат приложени и в тях особен акцент има планинското животновъдство, нещо което до момента никога не беше отделяно като приоритетен сектор. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов, който проведе среща със земеделски производители от Смолян.

„Ние го предложихме като нов вид схема за подпомагане, несвързана или поне без ограничения от гледна точка на отглежданите животни, защото знаем, че в планинските региони е много трудно сформирането на големи ферми от по 100 и 200 и нагоре говеда, както в равнинните територии. Затова предложихме схема, която е одобрена и от Европейската комисия за подпомагане специално на планинското животновъдство, без ограничения в броя отглеждани животни”, обясни Костов, цитиран от Фокус.

Зам.-министърът подчерта, че целта на цялата кампания, която провеждат вече почти месец в рамките на 28-те областни града на България е да стимулират и да повишат интереса на българските потребители към стоките, произведени от родните български производители.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
10717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини