Четири медала спечелиха български ученици от Балканската олимпиада по информатика (снимка)

  • 26 септември 2016 13:24

  • 11919
  • 1
Четири медала спечелиха български ученици от Балканската олимпиада по информатика (снимка)
© Пресцентър МОН

Българският национален отбор по информатика завоюва четири медала от Десетата младежка балканска олимпиада, която се състоя в Скопие, Македония, от 19 до 22 септември. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Сред десетте държави, които са се включили в съревнованието, българските ученици са се наредили на второ място в отборното класиране след Румъния.

Със златен медал от олимпиадата по информатика е Радослав Димитров - ученик в десети клас на Образцовата математическа гимназия в Пловдив.

Със сребърни медали са деветокласникът от Математическата гимназия във Варна Иво Карагьозов, осмокласникът от Природо-математическата гимназия в Габрово Добрин Башев, както и деветокласникът Станислав Николов от Софийската математическа гимназия.

Ръководител на отбора е Емил Келеведжиев - главен асистент в Института по математика и информатика на БАН, а заместник-ръководител е Пламенка Христова, преподавател в Русенския университет.

Младежката балканска олимпиада по информатика се организира за първи път през 2007 г. в Белград, Сърбия. България е била домакин на олимпиадата четири пъти. Досега отборът е донесъл на страната ни общо 41 медала - 10 златни, 21 сребърни и 10 бронзови.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.26 | 23:40

1
OT 50 GODINI SME OT NAI DOBRITE. DERZAITE MPMTCHETA

Добави коментар

Водещи новини