ГЕРБ: Смирете сe, г-н Пьотр Толстой! (видео)

  • 21 септември 2016 09:11

  • 6112
  • 35
ГЕРБ: Смирете сe, г-н Пьотр Толстой! (видео)
©

"Парламентарната група на ГЕРБ определя като недопустими за един политик и оскърбителни за националното достойнство на българите думите на Пьотр Толстой, изказани в национален ефир, че цитирам, България ще бъде изкупена цялата“. Настояваме руският телевизионен журналист и депутат от партия "Единна Русия" да се извини публично за провокативното си поведение. Възприемаме като несъвместимо с добрия дипломатически тон арогантното държание на всеки чуждестранен гражданин, независимо от неговия произход и обществен ранг, който злоупотребява с името и честта на българския народ. България е страна-членка на Европейския съюз. Ние сме част от обединена Европа и имаме самочувствието на равностойна и равноправна държава със собствен суверенитет, който никой не може и не трябва да нарушава. Мнението, на Толстой вреди на двустранните отношения между България и Русия. Вярваме, че партия „Единна Русия“ не стои зад неговите думи и я призоваваме да се разграничи незабавно от тях", заяви в декларация от трибуната на НС Цвета Караянчева от ГЕРБ.

"ПГ на ГЕРБ категорично заявява, че България е една от най-старите европейски държави и единствената, която не е променила своето име от основаването си до днес. Успяхме да съхраним корените, ценностите и традициите си и да ги запазим за поколенията. Няма да позволим на никого да поставя под съмнение териториалната цялост на страната ни и да ни вменява комплекс за малоценност. Като член на ЕС изповядваме принципите на справедливостта и солидарността и осъждаме остро всеки опит за насаждане на омраза и разцепление. България не може и няма да бъде заложник на чужди интереси.

Публично заявеното твърдение на Пьотр Толстой: „Половината от крайбрежието вече купихме“ е откровено невярно и манипулативно и това е лесно проверимо. В тази връзка призоваваме новоизбраният руски депутат да се въздържа от скандални геополитически изказвания, които накърняват историческите чувства на българските граждани и противопоставят русофили срещу русофоби. Свидетели бяхме на злополучното поругаване на европейското знаме на яз. „Копринка“. И питаме: БСП одобрява ли поредицата от събития, противопоставящи българите и разделящи ги на обичащи Русия и привърженици на политиката на Европа. Може ли да обвържем омерзителното изказване на руския депутат с пренебрежителното отношение, демонстрирано от лидерите на българската левица, към погазването на флаговете на Европейския съюз и НАТО? (Странно е, че кандидатът за президент Румен Радев отново мълчи. Не беше ли генералът, издигнат от БСП, много чувствителен по отношение на air policing-а и не го ли наричаше "Втори Ньой"?) Дали поне веднъж БСП-Лява България ще постави националния интерес на страната ни пред амбициите и обвързаностите си? Ще продължат ли Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и нейните поддръжници да съскат срещу Европейския съюз и НАТО, насаждайки омраза сред българите, признателни на Русия?.

Гражданите на всяка суверенна държава имат правото да решат дали да членуват в Европейския съюз или в НАТО. За България това е цивилизационен избор, прокаран с мнозинство. Той е валиден и до днес и на всяка заплаха срещу демократичния вот на българите трябва да бъде даден решителен отпор.
Българската държава поддържа балансирани и равнопоставени отношения с Руската федерация.

Българският народ е признателен и на руските, и на украинските, и на беларуските, и на финландските, и на румънските войни, които отдадоха своя живот за Освобождението ни от османско робство. Но това не предполага, териториална, икономическа или геополитическа зависимост. А популизмът е порочна политическа практика, особено в условията на безпрецедентна миграционна криза. Накрая ще си позволя да завърша с една мисъл на прочутия граф Толстой, родственик на настоящия руски депутат, която гласи „В изкуството най-важно е чувството за мярка“. Същото се отнася и за политиката. Смирете сe, г-н Пьотр Толстой!", каза още Караянчева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6112 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
Истински българин и патриот а не русофил!

2016.09.30 | 18:39

35
Браво ГЕРБ
Dedo Koko

2016.09.26 | 00:09

8
(Странно е, че кандидатът за президент Румен Радев отново мълчи. Не беше ли генералът, издигнат от БСП) Странно е,че и кандидатът на ГЕРБ мълчи.

2016.09.26 | 00:08

7
Кой ? Тая има две неща отпред ,а имаш в предвид -травестит !

2016.09.30 | 18:39

33
Мисля че кухата лейка е искала да каже СМИЛЕТЕ се г-н Толостой

2016.09.30 | 18:39

34
Да , иначе ще вдигнем единственият си самолет , ако има гориво , и трепери Москва.

2016.09.30 | 18:38

30
Браво на нас. За 25 г превърнахме страната , за която умряха Ботев , Левски , Бенковски и хиляди Герои в посмешище. Толстой и Ердоган могат да казват каквото си искат , какво се пените , а какво ще стане когато това не са само думи. С какво ще ги спрем.

2016.09.30 | 18:38

32
Как с какво бе нашите евроатлантически партньори ще изпратят синовете си да умрат за нашата свобода и за нашата земя , която вече сме продали на трета страна.

2016.09.30 | 18:38

31
Че няма с какво е ясно , но ясно ли е и че няма кой
е

2016.09.26 | 00:06

4
Това ли е кандидатурата на ГЕРБ за Президент на РБ?

2016.09.30 | 18:38

29
Е па друга няма ,ще смениме педала с ..к,урва !

2016.09.30 | 18:38

28
Русофоби=османлий
Даниел

2016.09.30 | 18:38

26
Браво и поклон пред депутати които защитават бългаската държава и нейните граждани,а тези които си позволяват със злоба и невъздържаност да хулят ,трябва да учат много и да познават много различните народи за да не се излагат.Агресията и арогантноста е равна на престъпление тя не е пример за уважение и разбирателство между хората.Убидно е когато дадеш слово и вяра на някой да има подобно отношение.

2016.09.30 | 18:38

27
пред тия, които ни подариха на запада и им съдействаха за бързото разрушение на страната ни ли? НИКОГА! Тия депутати обслужват западни и анадолски интереси, не и интересите на народа ни! Поклон пред Пиночет, умен и далновиден политик.

2016.09.30 | 18:38

25
Акара написа ресофобската история
Румина

2016.09.30 | 18:38

24
Такова отношение между православни изобщо трябва да се изключи,никога да не се повтаря защото сме едно семейство в православната вяра и трябва да се извиняваме за грешките и обидите един към друг.Това поведение е достойно а останалото е махленско и унизително.Не смесвайте търгувията и агресията с духовното,едното няма нищо общо с другото новоизлюпен депутате г-н Толостой/Мазньо/.

2016.09.30 | 18:38

23
Задръжте си вилаета, удачи в халифата

2016.09.30 | 18:38

22
Какво мисли герберската па-чав-ра за думите на турския президент Тургут Йозал: "Един ден Булгаристан ще бъде наш, само че този път ще го купим". Аман от политически под-логи и прос-ти-тутки!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини