Софийският зоопарк тъне в мизерия, европроект го освежава (снимки)

  • 20 септември 2016 11:38

  • 14502
  • 0
Софийският зоопарк тъне в мизерия, европроект го освежава (снимки)
© Novini.bg

"Зоологическата градина в София с всяка изминала година се занемарява все повече. На 17 септември, денят на София, бяхме със семейството си там, входът беше безплатен, а децата се радваха да се разходят край животните. Всичко беше добре, докато не се сблъскахме с мизерията. Жалко е, че такъв красив парк не се поддържа. Клетките на животните са неподдържани, водата на животните е мръсна, навсякъде хвърчат боклуци".

Това коментира пред медията ни Вероника Йорданова.

Във фейсбук групата на Зоологическата градина също има отрицателни мнения за състоянието на зоопарка, но има и положителни.

Предоставяме Ви някои от тях:

"Отидох в зоопарка с голямо удоволствие, а си тръгнах тъжна и разочарована от гледките. Животните живеят в изключително тесни пространства,изглеждат тъжни и недохранени. Мечките бяха неспокойни,слаби и гладни. Водата при животните мирише на блато, а за цвета й да не коментирам. Мизерията е пълна!!! ..... Тъжно ........".

"Никаква грижа няма за тези животинки ! Мечките плуват в тинята, тигърът обикаля в кръг в клетката си с отворена уста! Не видях да му бъде оставено нещо като вода, храна и т.н. Животните са кожа и кости! Това ли е вашата грижа за тези беззащитни животинки?!", гласи коментар.

"Изключителна мизерия. Опасно място за посещения. Днес бях там и носорогът излезе от огражденията си. Не знам какво се е случило по нататък тъй като побързах да се махна с децата от там възможно най-бързо", споделя друга жена.

Сред коментарите разбира се, открихме и положителни такива:

"Много харесваме Зоологическата градина. Посещаваме я много често. Бихме живели в нея сред животните", казва друга дама.

"Страхотно място за разходка, почивка и размисъл, дори и във вида, в който е! А може да бъде много по-хубаво и за животни и за посетители, трябва само тези от които зависят нещата да започнат да мислят за зоопарка като за национална институция, която има нужда от подкрепа, която представлява лицето на столицата. Крайно време е да влезем в 21 век и с двата крака".

"Любимо място за разходки със семейството".

Novini.bg разбра, че в момента тече усилен ремонт, а именно с цел разширението на площите за тигри, пума, ягуар и леопард в сектор „Хищници" на Зоологическата градина. Изграждат се нови водни площи и поливна система, стъклени прегради, през които посетителите да виждат животните, и метални заграждения. Ремонтът включва и изграждане на нови алеи и осветление, реновиране на настилките и озеленяването, както и реконструиране на водопроводната, канализационна и електрическа инсталация. Проектът е съобразен изцяло с изискванията на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите.

Медията ни направи и няколко снимки от вида на Зоологическата градина в момента, като установи, че наистина има проблем с боклуците и поддържането, но служители на парка ни обясниха, че това се случва заради ремонта, който тече. И уверяват, че след като приключи той, зоологическата градина ще изглежда още по-добре.

Водата в клетките, освен че е придобила този цвят, е ужасно мръсна

Хигиената в санитарните помещения също плаши. Изпражнения има и по плочките, върху които стъпваме

 

 


 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
14502 0

Свързани новини

Водещи новини