Юнкер представи "пътна карта" по европейската отбранителна политика

  • 18 септември 2016 15:52

  • 6742
  • 4
Юнкер представи "пътна карта" по европейската отбранителна политика
© Getty Images/Guliver

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето представи план за действие по развитието на единна европейска отбранителна политика, предаде ТАСС.

"Виждам три конкретни проекта, върху които трябва да се съсредоточим през идните месеци: общ оперативен щаб, участие на силите за бързо реагиране на ЕС в операции в горещи точки и създаване на европейски отбранителен фонд за развитието на отбранителната ни промишленост", каза Юнкер в интервю за изданията на медийната група Функе (Funke Mediengruppe). 

Според Юнкер обединението на силите на страните-членки на ЕС в отбранителната политика има и политически, и икономически смисъл. Такова сътрудничество ще позволи да бъдат спестени от 25 милиарда до 100 милиарда евро годишно, твърди председателят на ЕК. Това са средства, които ние бихме могли да използваме за други цели", посочва Юнкер.

Той отбелязва, че създаването на единна европейска армия е по-скоро замисъл, който няма да бъде претворен на дело в толкова близко бъдеще. "Ще мине още много време преди да изпращаме войски под флага на ЕС или войници в европейска униформа", казва още председателят на ЕК.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.19 | 12:38

4
Абе тоя в резюме каза ,кравите не дават ,еврогейския съюз собствена армия да им !Ще ни окупират ,черни ,посиняли дори ,думата я нямаме ,за собствена армия ,народе ,забрави !

2016.09.19 | 12:35

3
Гълъбчето ни донесе (кой знае ) 160 милиона ,бежанците да приемем като свои ,вратите си да отворим !Ако ни пожелаят жените ,сестрите или дъщерите ,да се отзовеме,все пак са гости !Има вече и наредба ,здравно и материално да са осигурени ! "Лошия "материал в ъгъла ,още по добре в гроба ,гостите ни любими ,да настаним на дивана !Боже ,пази България !

2016.09.18 | 22:28

2
Ще минело много време....... за войници в европейски униформи? Да, но най-редовно стават евро-гейските паради и за тях винаги има и се намира време!

2016.09.18 | 21:06

1
Пак не си разбрал, на ФАЩ им трябва да нападяте на изток, не да се отбранявате

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини