Петя Първанова: В центъра в "Овча купел" се настаняват неагресивни бежанци

  • 16 септември 2016 08:21

  • 4824
  • 2
Петя Първанова: В центъра в "Овча купел" се настаняват неагресивни бежанци
©

В центъра за бежанци в "Овча купел" се настаняват семейства и непридружавани непълнолетни и малолетни лица. Те не са агресивни. Това каза председателят на Държавната агенция за бежанците Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 в ефира на БТВ.

Тя увери, че се полагат много грижи за лицата вътре. „Обяснява им се, че са в друга културна среда, как трябва да се държат, кое е редно и кое не“.

Първанова уточни, че в общежития от затворен тип общежития се настаняват само лица, които представляват опасност. „Не може хора търсещи защита и убежище да се ограничават. Лицата, които влизат в страната ни се регистрират, ако подадат молба за закрила се настаняват в центровете.“

Председателят на Държавната агенция за бежанците съобщи, че към момента в центровете са настанени 5130 души, това е около 93%. Месеците август и септември са пикови. От средата на юни започнаха да се пълнят центровете“, уточни Първанова. Тя допълни, че се полагат огромни усилия.

В същото време жителите на столичния квартал "Овча купел" излизат на протест срещу бежанците настанени в близките общежития, които се оплакват от тормоз. По думите им тези центрове трябва да се намират на границата. Припомняме, че снощи в картала отново имаше напрежение.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Спиридон

2016.09.18 | 15:42

2
тъпа овца,подражава на управниците които са я е,,,,и и назначили !!!

2016.09.16 | 14:10

1
Агресивните само в провинцията, те местните там са тъпи

Добави коментар

Водещи новини