Кабинетът е готов да прати още армия по границата

  • 13 септември 2016 06:28

  • 11873
  • 6
Кабинетът е готов да прати още армия по границата
© Булфото

Очакваният засилен бежански поток през границата с Турция, затварянето на браздата от Сърбия, както и недовършената ограда, която позволява свободен достъп, може да доведат до изпращане на още армия, която да помага на граничните полицаи, пише "Сега", позовавайки се на свои източници в МВР.

Мярката е част от план, който би трябвало да се изпълнява от вчера по заповед на вътрешния министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. От Министерството на отбраната заявиха, че имат готовност да пратят подкрепление, но официално това още не е поискано. Не се знае колко военни ще бъдат изпратени допълнително. На границата с Турция вече има военни от специалните части от 68-а бригада. Броят им, както и този на граничните полицаи, е тайна. Ясно е обаче, че МВР очаква засилен натиск през топлите дни преди сезонното застудяване.

Оградата по границата, на която управляващите възлагат големи надежди да спре незаконния трафик на икономически имигранти, е далече от завършване, въпреки че миналата седмица премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че трябва да се построят само още 8 км. Той вероятно е говорел за участъка от Ямбол до Бургас, обясниха от МВР. Освен него има още два региона, където ограда не е построена. Единият е над 40 км и започва от Малко Търново до р. Резовска, откъдето влизат най-много нелегални чужденци. Там работата е започнала и по участъка работят 16 фирми. Очаква са да е готова до края на годината. Преди няколко дни Бъчварова призна, че именно там е най-големият натиск. Анализите на МВР сочат, че потокът се е преместил, тъй като в този участък все още няма ограда.

За другата отсечка, която е в Хасковско и е около 12 км, изобщо не са отпускани пари. Вътрешният министър така и не може да обясни защо от Турция в България се влиза толкова лесно въпреки подкрепленията от военни и Фронтекс, а Сърбия успя да блокира напълно достъпа на мигранти от България. Бъчварова твърди, че нашите гранични полицаи работят много.

На фона на предстоящите засилени мерки управляващите продължават да твърдят, че миграционният натиск е по-малък от миналата година.

В същото време признават, че до дни съществуващите бежански центрове ще са почти 100% пълни. Рязко е спаднал броят на бягащите от лагерите. Статистиката за юли сочи, че от местата за настаняване са си тръгнали над 1200 души, а между 2-9 септември броят им е 231. Арестите на дирекция "Миграция" са претъпкани - 174%. При общо 940 места в момента там има над 1600 души. Миналата седмица Бъчварова отричаше, че ще има нови лагери за бежанци, и твърдеше, че ще се търсят вътрешни резерви да се осигурят още 1000 места. След това беше съобщено, че ще се правят лагери с фургони и палатки там, където има най-много мигранти. От вчера вече е ясно, че ще се правят нови лагери в бивши военни поделения в цялата страна. Говори се за Хасковско и Харманлийско.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11873 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Майната му на ЕС

2016.09.13 | 19:56

6
Смърт за ГЕРБ,те са гробокопачите на България,трябва да ги изметем от властта заедно с другите боклуци от шибания парламент,иначе загиваме.Никой друг няма да се застъпи за нас освен Русия,запомнете го !!! Сами сме капка в морето !!!
хаха

2016.09.13 | 10:47

4
Бойко нали каза, че оградата е пред завършване?!?!?! Лъжец си ! Излиза, че има незавършени 70 км. ГЕРБ са лъжци от класа!!!

2016.09.13 | 10:47

5
както винаги само лъжи от гроб

2016.09.13 | 10:47

3
Тоя прост народ заслужава само лъжи ,много лъжи и много мачкане от ББ.Нали Турция му обеща ,че няма да има бежанци или Ердо му пуска на почивки и на порции .Безсрамници и страхливци такива ..Къде са апостолити на свободата народе заспал.
Zhrec

2016.09.13 | 10:46

2
А някой дали си спомня кой и защо премахна тези съоръжения по границата.
152

2016.09.13 | 10:46

1
Ами то имаме ли нещо останало от армията ни, което да не е изпратено по границата? "Другарите" западняци и американци успяха да омагьосат СДС-корифеите ни, че армия не ни трябва - НАТО ще ни пази! Циганите и ислямските нашественици вече свободно могат да вилнеят във вътрешността на страна и на си завоюват територии необезпокоявани. Просто няма кой и какво да ги спре! Връщане на казармата! Имахме такава мощна армия и въоръжение, които можеха да ни защитят даже от турска интервенция. Ако искаме да съхраним суверенитета и идентичността си ни трябва армия и гвардия, а не НАТО с неговите американски интереси. Трябва ни и включване във Вишеградската четворка и във всяка формация, отстояваща идентичността и ценностите на всяка една нация в сбъркания Европейски съюз!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини