Измамниците с нова схема: Не си дръжте парите в банка - дайте ги на съхранение в полицията

  • 08 септември 2016 14:34

  • 54759
  • 2
Измамниците с нова схема: Не си дръжте парите в банка - дайте ги на съхранение в полицията
©

Телефонните измамници в Русенско стават все по-нагли и изобретателни. Последният им капан включва думите: „Не си дръжте парите в банка, ще ви ги откраднат!”. Така е била измамена 85-годишна жена от Русе, съобщават от полицията в града.

Измамата е станала навръх националния празник - 6 септември, около 20:00 часа. Тогава на домашния телефон на възрастната жена се обадил неизвестен мъж, който й наредил да слезе пред блока си и да му даде 40 000 евро. Жената му отговорила, че е пенсионерка и не разполага с такава сума, с което приключила разговора. Веднага на домашния й телефон се получило друго позвъняване от мъж, който пък се представил като полицейски началник, обяснявайки, че служителите на реда следят група телефонни измамници и я посъветвал да не им дава нищо, ако я потърсят. Малко по-късно той отново се обадил, за да я информира, че са заловили измамниците, но я предупредил, че ако държи пари в банка има опасност апашите да ги изтеглят. Затова той посъветвал бабата да отиде на другия ден и да ги изтегли, за да ги даде в полицията на съхранение. Жената си признала, че има спестени по сметка около 10 000 лева.

На следващия ден сутринта тя изпълнила указанията, като изтеглила сумата от 6 000 евро. През цялото време, от момента на излизане от жилището до прибирането й, тя била търсена на мобилния си телефон от мнимия „полицай”, който й давал указания какво и как да направи. Щом се прибрала, жената увила парите в найлонов плик и фолио, след което ги хвърлила от терасата си на непознат мъж. Той ги взел и изчезнал, тя се отчела по телефона, че ги е предала, а „полицаят” от своя страна й обещал, по-късно същия ден отново да я потърси, за да свидетелства в управлението срещу измамниците. Повече никой не я потърсил, а и тя не успяла да открие „мнимия полицай“ на телефонния номер, който той й оставил за връзка.

Случаят е документиран от разследващите и е заведено дознание.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
54759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.09 | 19:13

2
Най-смешното е, че ченгетата и съдиите знаят къде се намират циганите телефонни измамници, но не смеят да ги пипнат, а изкукуригалите дъртаци на БСП си хвърлят парите.
Александър

2016.09.08 | 21:33

1
До Ruskov Todor, не знам колко си запознат как седят нещата, но не един път съм теглил подобна сума и не съм имал подобен проблем да давам заявки и т.н ... Дори за първи път чувам подобно нещо :)

Добави коментар

Водещи новини