Меркел: Положението с мигрантите в Германия значително се е подобрило

  • 07 септември 2016 12:23

  • 5732
  • 3
Меркел: Положението с мигрантите в Германия значително се е подобрило
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се каза днес, че ще продължи усилията за повишаване на сигурността и ускоряване на репатрирането на мигранти, на които е отказано убежище, но настоя, че сега ситуацията като цяло е доста по-добра, отколкото преди година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Меркел заяви пред парламента, че през последната година са направени много неща за справяне със стотиците хиляди мигранти, пристигнали в Германия през 2015 г., но призна, че има да се свърши още доста работа.

По думите й правителството ускорява мерките за интегриране на мигранти с добри перспективи за оставане, увеличава училищното финансиране за подпомагане на тяхното образование и работи с градовете и провинциите за намиране на решения на местните проблеми.

Според нея "ситуацията днес е много пъти по-добра, отколкото преди година, но остава да се направят още много неща".

Меркел, чийто Християндемократически съюз загуби значителни позиции за сметка на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" на местни избори в неделя, настоя, че напливът на мигранти няма да доведе до орязване на социалните помощи за германците, както се страхуват някои.

Тя защити подхода си към германско-турските отношения и каза, че споразумението на Европейския съюз с Турция за спиране на мигрантския поток е необходимо и може да служи като модел за договаряне с други страни.

Меркел определи ситуацията в обхванатата от гражданска война Сирия като страшна и призова САЩ и Русия да настояват за споразумение за прекратяване на огъня, пише БТА.

"Мога само да се надявам, че Русия и САЩ ще постигнат напредък по споразумение за прекратяване на огъня, че бомбардирането на лекари и болници може да бъде спряно, а хората в Алепо страдат толкова ужасно. Това е непростимо положение", заяви тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5732 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.20 | 16:59

3
Бабата е нещо превъртяла !Бабо -до следващото изнасилване или убийство !
Дими

2016.09.20 | 16:59

2
Кога най сетне ще започнат да се поставят на отговорни постове психично здрави индивиди ? Достатъчно лудите са лудували !
Повръща ми се от тая

2016.09.20 | 16:59

1
Малоумница,вчера имаше заплаха за бомба в немски хотел.

Добави коментар

Водещи новини