Кметски син на съд заради убийство на крадец на царевични кочани

  • 07 септември 2016 11:31

  • 11815
  • 4
Кметски син на съд заради убийство на крадец на царевични кочани
© Булфото

В Окръжен съд - Пазарджик започва делото срещу кметски син и още двама негови приятели за убийство. 44-годишният Йордан Асенов, с прякор Гочето, беше убит в село Братаница заради кражба на царевични кочани от кметската нива.

Йордан Асенов изчезна през декември 2015-та година, след като синът на кмета на Братаница Васил Спасов и още двама негови приятели заварили Гочето да краде с децата си кочани от царевица. Последвала наказателна акция с юмруци, при която децата на 44-годишният мъж, момиче на 12 години и момче на 6 години, се уплашили и избягали. Оттогава баща им бе в неизвестност. След двумесечно издирване, трупът на Йордан Асенов бе открит в напоителен канал с видими следи от насилие. Разследването установи, че преди да бъде убит, Гочето е престоял в стопанска постройка в землището на село Ляхово. Според обвинението убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

От седем месеца Васил Спасов и Георги Николов са с постоянна мярка „задържане под стража“. Третият обвиняем - Илиан Найденов, е с парична гаранция от 3 хиляди лева. Делото стартира с четири последователни заседания, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11815 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.01.06 | 08:13

4
Демокрация - защитиш собствеността си и ти си виновен...... ей народе, отвори си очите...

2017.01.06 | 08:13

3
Ако имаше полиция, която да действа веднага, да открива крадеца и да възстановява щетите, тогава може да се обвини собственика че не е чакал полицаите, а то сега... никога не откриват кражбата, няма доказателства, няма свидетели....
lol

2017.01.06 | 08:12

2
а как точно да си защитим собствеността ? как да защитим нещо създадено с пот и кръв и труд от някой които идва да Ми го вземе на готово? тези хора са герои - опълчили се на натрапници.
Българин

2017.01.06 | 08:12

1
Частната собственост е свещена и неприкосновена . В истинските демокрации обаче . А в пародиите – защитиш ли се – хайде в панделата . Щото някои "братя " са вечно безработни и не могат да си плащат данъци , ток , вода ... Което не им пречи да се множат като зайци – и ето част от резултатите ... Иначе имат добра опека от т.нар . Хелзинкски комитети и прочие псевдо правозащитници .

Добави коментар

Водещи новини