Продължава борбата с огромния пожар в Харманлийско (обновена)

  • 05 септември 2016 08:05

  • 1721
  • 1
Продължава борбата с огромния пожар  в Харманлийско (обновена)
©

Огромен пожар в Харманлийско. Пламъците още не са потушени и вече са засегнали общо 7 000 декара площ. Кметът на харманлийското село Доситеево пострада при гасенето на пожара и е настанен в болницa. Той е с 20% изгаряния, но няма опасност за живота му, информира Нова ТВ.

Пламъците избухнали в неделя в следобедните часове между три села край Харманли. В неделя са изгорели около 3 000 декара лозя, пасища и тревни площи.

Борбата с пламъците продължава. Огънят се разраства на три фронта - в района на селата Доситеево, Рогозиново и Коларово.

По непотвърдена предварителна информация е възможно именно кметът на Доситеево да е причинил пожара с искра от трактора си, докато почиствал едно от пасищата.

"Аз не бих се наел да твърдя такова нещо. Полицията в момента разследва и по-късно през деня ще стане ясно кой е извършителят", коментира областният управител на Хасково Станислав Дечев.

В гасенето на пожара се включи и военен хеликоптер.

Последвайте канала на

Калина Христова
1721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
22

2016.09.05 | 22:04

1
Тези пожари не са инциденти. Те са умишлено подпалени. Защо има пожари само в Хасковско и кьрджалийско? Кой пали умишлено пожари? Не е виновна природата виновни са хората Полицията да си свьрши работата!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини