САЩ и Русия не постигнаха споразумение за Сирия

  • 04 септември 2016 16:21

  • 9590
  • 2
САЩ и Русия не постигнаха споразумение за Сирия
© Getty Images

САЩ и Русия не постигнаха споразумение за слагане на край на гражданската война в Сирия. Преговорите ще продължат утре, въпреки че американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият изрази скептицизъм по отношение на успеха на дипломацията, предаде Асошиейтед прес.

Русия и САЩ от седмици се опитват да постигнат спиране на огъня между правителството на сирийския президент Башар Асад и умерените бунтовници, което да разшири хуманитарния достъп до стотиците хиляди мирни жители, които са хванати в капана на сраженията. Стратегията зависи от малко вероятното военно партньорство между САЩ и Русия срещу действащите в Сирия екстремистки групировки, отбелязва Асошиейтед прес.

Но освен за джихадистите от "Ислямска държава" и Ал Каида, двете сили в оценките си за това кои бунтовнически групировки са екстремистки.

Пожелал анонимност високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ заяви, че преговорите са ударили на камък вчера, когато Русия се е оттеглила от споразумения по въпроси, смятани от американските преговарящи за вече уредени. Той не даде повече подробности.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров се консултират със своите правителства преди продължаването на обсъжданията утре.

Последвайте канала на

БТА
9590 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.05 | 16:41

2
EDIN OSTARYAL KURVENSKI PODHOD.KOI MU PUKA ZA SIRIYA. A DOGANTCHO SI NALIVA MASULCETO V OGUNYA I CHANTAJIRA ''UMNITE ' EVROPEISKI CENNOSTI

2016.09.05 | 16:41

1
Май умерените бунтовници ,са толкова "умерени" .че режат главите наполовина !За тая сметка ,нефт и наркотици ,прехвърлят ускорено ,щото се не знае ,докога ще са умерени !

Добави коментар

Водещи новини