За да угоди на Анкара, Берлин се дистанцира от Арменския геноцид?

  • 02 септември 2016 11:31

  • 8471
  • 3
За да угоди на Анкара, Берлин се дистанцира от Арменския геноцид?
© gettyimages (архив)

Германското правителство смята да се дистанцира от приетата на 2 юни декларация на Федералния парламент за признаване на Арменския геноцид, пише берлинското издание Шпигел.

По данни на изданието официалният представител на кабинета на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се – Щефан Зайберт се очаква да направи официално изявление. В документа вероятно решението на депутатите ще бъде определено като политическа декларация, която има пожелателен характер за правителството. С този ход Германия смята да направи отстъпки на Турция, предполага медията.

Решението на Бундестага от 2 юни, което одобри с огромно мнозинството декларацията, признаваща избиването на около 1 млн. арменци в Османската империя през Първата световна война за геноцид, обтегна отношенията между Берлин и Анкара. Турските власти закриха достъпа до военновъздушната база Инджирлик за германски депутати.

Меркел през миналата седмица заяви, че води преговори с Турция забраната за достъп до Инджирлик да бъде вдигната, припомня Шпигел, цитирано от газета.ру.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8471 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2016.10.07 | 21:08

3
с това срамно унижение цялата ви държава се превръща в един боклук и върви на пръсти заради едни долни друговерци , които нищо хубаво не са допринесли за развитието на света немски продажници такива !

2016.09.11 | 11:19

2
Дистанцира се и от Българския геноцид през 1944г.

2016.09.11 | 11:18

1
LESHOVE TAKIVA A PRIZNAHTE ZA GENOCID IZBITITE OT GENERAL RADKO MLADICH AAAAAAAAA?TERORISTI

Добави коментар

Водещи новини