Борисов и Ненчев докладват за сигурността и състоянието на армията

  • 02 септември 2016 08:51

  • 1854
  • 0
Борисов и Ненчев докладват за сигурността и състоянието на армията
© Булфото (Архив)

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще запознае депутатите с политиката на правителството за гарантиране на балансите и сигурността в Черноморския регион. Той ще говори по темата по време на днешния парламентарен контрол, който започва в 11 ч. Въпросът е отправен от депутата на БСП Кристиан Вигенин.

По-късно военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. ще докладва за състояние на сухопътни войски, както и за развитието на на въоръжените сили.

Енергийният министър Теменужка Петкова също ще вземе участие в петъчния контрол. Тя ще отговаря на въпроса за обща стойност на изградените основна строителна площадка и спомагателни бази и съоръжения на територията на Площадката АЕЦ "Белене". Зам.-председателят на парламента и депутат от БДЦ-Народен съюз Николай Хайтов пита Петкова за проблема с електроснабдяването в община Мездра.

Към здравния министър Петър Москов пък има отправени цели девет въпроса. Депутатите настояват за повече разяснения за липсата на аптеки в селата, създаване на регистър на лекарствените продукти и заплащането на извънредния труд в системата.

Пред депутатите регионалният министър Лиляна Павлова ще говори за мерките за развитие на Северозападна България. Вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева ще представи информация относно прилагането на принципа "Парите следват ученика" при финансирането на училищните институции.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини