Контролирани взривове в завод "Миджур" в Горни Лом

  • 01 септември 2016 18:00

  • 1500
  • 0
Контролирани взривове в завод "Миджур" в Горни Лом
©

Днес и вчера във фабриката "Миджур" в Горни Лом е имало контролирани взривове, съобщи кметът на селото Илиян Михайлов, цитиран от БТА. Той уточни, че на 25 август в кметството и в община Чупрене е получено официално писмо от фирмата-собственик на завода "Видекс", че на 31 август, 1 и 2 септември на територията на предприятието ще има контролирани взривове. Населението е било уведомено и навсякъде са били разлепени обяви.

Говорителят на ОД на МВР-Видин Лора Стефанова съобщи за БТА, че полицията е информирана за дейностите по взривяване на територията на завода, за което има официални писма. Говорителят уточни, че разрешението е за "унищожаване на продукция с изтекъл срок на годност", която се съхранява в завода.

Унищожаването на продукцията се извършва по предписание на МВР и служба КОС в резултат на извършена преди време комплексна проверка в "Миджур", в която са участвали различни компетентни институции. В писмото за контролираните взривове са указани датите - 31 август, 1 и 2 септември, уточниха от пресслужбата на полицията.

В дейностите по взривяването вчера и днес са участвали представители на КОС-Видин. Говорителят Лора Стефанова, уточни, че контролираните взривове са приключили днес и утре такива няма да има. Фирмата собственик коректно е информирала предварително населението в Горни Лом за дейностите по взривяване на негодната продукция.

Припомняме, в завод Миджур" в Горни Лом преди две години в резултат на мощен взрив загинаха 15 души, на мястото на взрива всичко се стопи и остана "лунен пейзаж".

През април 2016 г. прокуратурата внесе обвинителен акт и привлече към наказателна отговорност четирима души, виновни за взрива в Горни Лом.

Материалите от разследването са общо 160 тома. След анализ на събраните по делото доказателства като обвиняеми са привлечени Валери Митков, Палма Иванова, Божидар Василев и Ивелина Бахчеванова.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини