Съдят кмета на село Гецово, управлявал автомобила си с 2,07 промила алкохол

  • 01 септември 2016 13:34

  • 2785
  • 0
Съдят кмета на село Гецово, управлявал автомобила си с 2,07 промила алкохол
©

Районната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителния акт по бързо производство срещу кмета на село Гецово Пламен Пантилеев, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Подсъдимият ще отговаря за това, че е управлявал личния си автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта.

На 24 август около един часа след полунощ полицейски служители спират за проверка лек автомобил "Ситроен Берлинго", който се движел по бул. "Априлско въстание" в Разград. Водачът на автомобила бил видимо пиян и полицейските служители го изпробвали за алкохол. Дрегерът отчел концентрация на алкохол 1,57 промила.

Пантилеев бил придружен до МБАЛ "Св. Иван Рилски" с талон за медицинско изследване за кръвна проба. Кметът на село Гецово дал доброволно кръв, а резултатите от изследването отчели 1,97 промила алкохол в кръвта му. Назначена била съдебномедицинска експертиза по образуваното бързо производство. Заключенията на експертите сочат, че 34-годишният Пантилеев към момента на управление на личната си кола е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2,07 промила, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване.

В хода на разследването по бързото производство, което Районната прокуратура в Разград приключила само за шест дни, подсъдимият не дал обяснения. Смекчаващо вината му обстоятелство е чистото му съдебно минало, посочват от Апелативната прокуратура.

Делото срещу кмета на Гецово е насрочено за разглеждане в Разградския районен съд на 7 септември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини