Русенки дадоха пари и бижута на телефонни измамници

  • 01 септември 2016 13:22

  • 1352
  • 2
Русенки дадоха пари и бижута на телефонни измамници
©

Телефонни измамници взеха за ден пари и бижута от две възрастни русенки. Това съобщиха от полицията в Русе.

Измамите са осъществени вчера. Към 11.50 часа на домашния телефон на 83-годишна жена се обадил мъж, който се представил за "инспектор Игнатов от криминална полиция". Той обяснил, че са задържали измамници, в които са намерили номера на стационарния й телефон. Казал й да очаква обаждане от съучастници на престъпниците с искане за пари и бижута. "Инспекторът" обяснил, че полицията е отцепила района и посъветвал жената да изпълни всичко, което измамниците поискат от нея, за да може да ги задържат на място.

По-късно по мобилен телефон неизвестен се обадил на жената и обяснил, че неин близък е пострадал, като е необходима операция. В същото време жената поддържала паралелна връзка на двата телефона - с измамниците и с "инспектор Игнатов". Така около 14.40 часа русенката хвърлила през терасата на непознат мъж чанта с около пет килограма сребърни бижута - ланци, гривни и пет табакери. Стойността им е за около 5000 лева.

При втората измама е пострадала 76-годишна жена. Тя получила обаждане, при което припознала мъжкия глас за зет си. По негово указание русенката се обадила на човек, който работел в складова база.

Последният трябвало да му продаде някакви части. Така жената предала 450 лева на "колега" на работника от складовата база.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1352 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Студио "Х"

2016.09.01 | 19:43

2
Изкукали бабици.Нема ли кой да ги контролира.Пари и скъпоценности в къщки не се държат.
ВАЖНО

2016.09.01 | 18:08

1
ЕБ..И ИМ МАЙ...ТА

Добави коментар

Водещи новини