Потвърдиха ареста на клошаря за тютюневите складове, той благодари на съда

  • 01 септември 2016 11:24

  • 9228
  • 4
Потвърдиха ареста на клошаря за тютюневите складове, той благодари на съда
©

"Благодаря, довиждане!"- това каза в залата на апелативния съд 44-годишният Любомир Данчев, обвинен в умишлен палеж на тютюневите складове в Пловдив. Магистратите го оставиха в ареста и не уважиха жалбата му да бъде пуснат на свобода, предаде "24 часа".

"Проблемът е, че той няма къде да живее и разследващите не знаят къде да го търсят, а и вече е осъждан за кражби и грабежи", изтъкна съдия Деница Стойнова. Тя допълни, че клошарят е обвинен в тежко умишлено престъпление и че пожарът е възникнал в сграда, обитавана от Данчев.

Експертиза ще установи дали огънят в другите сгради се е разпрострял от първата сграда, в която е живеел несретникът. "На този етап съпричастността на Данчев към пожара няма как да бъде изключена", допълни съдя Стойнова.

Защитата, представлявана от шефа на пловдивската адвокатска колегия Стефан Левашки и от топадвоката Зоя Тошкова, е категорична, че клошарят не е запалил складовете. "Цялото общество е настръхнало и чака отговор на въпроса кой запали складовете. Очевидно е, че зад тези имоти стоят огромни инвеститорски интереси, изтъкна Тошкова.

Тя е категорична, че огънят на 20 август не е тръгнал от 1 място. "Невъзможно е толкова големи сгради да изгорят заедно толкова бързо. Няма как от един фас да се разпростре такъв огромен пожар, допълни Тошкова. Тя заяви, че не би искала да е на мястото на съдиите, които трябва да вземат решение за Данчев, тъй като нямат доказателства - нито писмени нито устни, за умишлен палеж. Прокурор Атанас Дичев също заяви, че на този етап няма данни пожарът да е умишлен, а това е само едно работно обвинение.

"Искам да ми пуснат, нямам намерение да се укривам", заяви през съда клошарят. На въпроса къде ще живее той отговори, че си е избрал една от бараките на бул. "Пещерско шосе", където е психодиспансерът. Адвокат Стефан Левашки се позова на съдебно-психиатричната експертиза, която описва Данчев като боязлив, плах, страхлив, с умстен дефицит, затворен в себе си и свръхчувствителен. Според него няма как този човек да предизвика умишлен палеж.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9228 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.01 | 17:59

4
Човечеца така и така вече е задържан защо не платят на някое парвеню да го обучи да пуши пури. Тоя пич с един фас изпепели четири сгради, а представете си какво ще стане ако след като се научи да пуши пури го изпратят в Сирия с 2-3 пури нищо няма да остане ни от ИД, ни от талибани, ни от радикални ислямисти.

2016.09.01 | 17:59

2
Нищо не направиха не могат да наказват кой има печалба зат тия палежи щели да затварят клошар че товае награда за него поне щеяде топла храна в затвора

2016.09.01 | 17:59

3
Яж ти топла храна в затвора ! По лесно им е да натопят този клошар 10000% е имало интерес това да се случи с пожара някой с много пари ....

2016.09.01 | 17:58

1
Съпричастността на съдя Стойнова към подкупа даден от подпалвачите е очевадна!!!

Добави коментар

Водещи новини