Студентският празник в цифри: От 20 лева до 80 лева за вечеря навън

  • 08 декември 2011 18:27

  • 911
  • 0
Студентският празник в цифри: От 20 лева до 80 лева за вечеря навън
©

Студентите празнуват днес своя празник.

По традиция денят е белязан от бурни купони. Колко струва на младите хора и техните родители тазгодишният 8 декември?

Кувертите в заведенията варират тази година от 30 до 80 лева, в зависимост от включеното в менюто. Традиционно, много от студентите предпочитат да посрещнат празника в някой от родните курорти. Там цената за две нощувки с празнична вечеря е от 50 до 90 лева, информира бТВ.

Много студенти посрещат празника си и в хижи. Там нощувката е сравнително по-евтина - от 10 до 15 лева на легло. Тази година резервациите за студентския празник са започнали още през септември. Повечето хотели във Велико Търново и околността вече са заети. Хотелиери и ресторантьори го обясняват с гъвкавите оферти, наложени от кризата.

Спа център, изискана вечеря, оркестър - това са критериите на студентите при избора на хотелски комплекс за празника. Вариантът 8 декември на хижа, мотел или увеселително заведение също има привърженици. За студентите избрали купон в квартирата или общежитието разходите са около 20 лева на човек.

От МВР заявиха, че навсякъде в страната, където има празнуващи студенти, ще има засилено полицейско присъствие. От КАТ се заканват проверките за алкохол и предпазни колани да бъдат масови.

Последвайте канала на

Десислава Станева
911 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини