Клошари мръзнат по улиците на Русе

  • 08 декември 2011 18:18

  • 3841
  • 1
Клошари мръзнат по улиците на Русе
©

Клошари дремят по улиците на Русе в студа и няма кой да им помогне.

Бях потресена, когато видях нещастница да трепери по къси чорапи и чехли пред сградата на “Социално подпомагане” в центъра на града. Нито охраната, нито чакащите се впечатлиха, че жената може да умре от измръзване, пише "Труд".

От общината и психодиспансера обясняват, че центърът за временно настаняване на бездомници е препълнен. Тогава какво да ги правим? Да мрат и после да ги погребват служебно? Както направиха м. г., когато в оживен квартал клошар беше намерен мъртъв, гол като пушка, със следи от изгаряния по тялото. Явно се е опитвал да се стопли на огън.

Разбирам, че живеем в тежки времена и кризата ни мачка все повече. От РД “Социално подпомагане” направиха специален регистър за бездомниците. И какво от това, някои клошари изобщо не искат да ги има черно на бяло и даже нямат лични карти. Държавата и общината трябва да покажат, че ги е еня за хората без покрив над главите им. Чувам, че новият кмет се опитва да открие обществена трапезария за социално слаби и да осигури подслон за бездомници с пари по проекти. Но зимата дойде.

Претенциите ни да сме най-европейският град в България са хубави, но звучат като добро намерение. Защото гостите на Русе го оценяват и по социалната грижа за неговите граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3841 1

Коментари 1

Добави коментар
13

2011.12.12 | 20:52

1
По цял ден ни поднасяте статии за разни богаташи мошеници вижте колко са богати. Ха сега дайте да видим колко от прехвалените ви богаташи са помогнали на някой бездомен.Ако някаде има някой да е помогнал то те се броят на пръстите на едната ръка.

Добави коментар

Водещи новини