Намерили стъкло, изострено като нож, в килията на страшилището Горан (обновена)

  • 30 август 2016 16:34

  • 23535
  • 3
Намерили стъкло, изострено като нож, в килията на страшилището Горан (обновена)
© Булфото (архив)

Неизвестен досега факт разкри прокурор Иван Кирков по време на съдебното заседание за определяне на мярката на 31-годишния Горан Горанов.

Скандално известният бургазлия е с поредно обвинение за хулиганство, след като на 13 март налетял на надзирател в бургаския затвор и забил юмрук в окото му. След това при претърсване на килията му е намерено стъкло, изострено като нож, разкри прокурор Кирков, цитиран от 24 часа. Държавното обвинение пледира днес за налагане на най-строга мярка на Горанов, въпреки че обвинението срещу него не е тежко и той не може да изкара зад решетките повече от два месеца. Основните аргументи на Кирков са, че Горан може да извърши ново престъпление. Той разкри за още едно нападение, извършено от бургазлията, докато е излежавал 6-месечна присъда в затвора в Ловеч. Там пак нападнал надзирател.

Две експертизи с коренно различни заключения има по делото срещу Горан Горанов. Светилото в психиатрията д-р Гарвански е излязъл със заключение, че при нападението на надзирателя в бургаския затвор, Горанов не е разбирал свойството и значението на действията си и е бил невменияем, каза в съдебната зала адв. Веселина Василева. Тя изрази недоумение защо след това е назначена тройна експертиза, която пък е излязла с обратното заключение. Самият Горан поиска в съдебната зала по-лека мярка. Той каза, че в следствие на лекарствата, които взима, е получил парализа и не може да извършва резки движения.

По искане на Районна прокуратура-Бургас, Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Горан Горанов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Бургазлията е обвинен за това, че на 13.03.2016 г., около 15.00 ч. в сградата на Затвора в гр. Бургас, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето, причинил на длъжностно лице –надзирател в Затвора по време на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на клепачите на лявото око с изразен оток, довело до временно разстройство на здравето  - престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр.чл.130, ал.1 от НК.

Според прокурора, от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че именно Горанов е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Горанов може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че срещу Горанов се водят още три досъдебни производства, две от които за други нападения над надзиратели в затворите в гр.Бургас и гр.Ловеч, както и едно досъдебно производство за нападения срещу свещеници в Католическата църква в гр.Бургас. Прокурорът добави, че Горанов е осъден на първа инстанция по друго престъпление, като следва да изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. и 4 м., като делото по втората инстанция ще бъде разгледано от Окръжен съд-Бургас през м.октомври 2016 г.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Горанов. Определението на Районен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града. Така след определението на Съда, Горанов ще остане в ареста и след 01.09.2016 г., когато изтича ефективното наказание, което той изтърпява в Затвора в гр. Ловеч.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23535 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.01 | 19:47

3
Тия са го скапали с ти лекарства,вече не е толкова бърз.Но пак си е машина.ВНИМАВАИТЕ БАЛЪЧЕТА ЧЕ ГОРАНОВЦИТЕ НЕМА ДА ВИ ПУСНАТ ДА СИ ХОДИТЕ ПОЖИВО ПОЗДРАВО

2016.09.01 | 01:24

2
туй му е вибратора

2016.09.01 | 01:24

1
220 V и въпроса е решен !

Добави коментар

Водещи новини