Плевнелиев удостои посланика на Финландия с орден „Мадарски конник“

  • 30 август 2016 15:19

  • 1075
  • 3
Плевнелиев удостои посланика на Финландия с орден „Мадарски конник“
© Новини.бг

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Република Финландия в България Харри Салми.

Дипломатът получи висшето държавно отличие за заслугите си за развитието на българо-финландските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.

В рамките на своя мандат посланик Салми работи за укрепването на традиционните отношения на приятелство, взаимно уважение и доверие между двете страни, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на церемонията в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Държавният глава открои приноса на дипломата за доброто и ползотворно взаимодействие между посолството на Република Финландия в София и българските институции.

В рамките на своя мандат винаги съм работил за съхраняването и за развитието на приятелските отношения между България и Финландия и съм уверен във високия потенциал на сътрудничеството между двете страни, посочи посланик Харри Салми.

Дипломатът изрази благодарност за топлия прием в България и определи като отлично взаимодействието с българските институции.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1075 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПЛЕВНЮЮЮЮЮЮЮЮЮ КУРВООООООООООООООООО

2016.09.12 | 17:02

3
ПЛЕВНЮ И ГЪЗА СИ РАЗДАВА ЗА ВЛАСТ

2016.09.12 | 17:00

2
Стига си раздавал ордени, бе дришльо кмсомолец, вземи да свършиш нещо да те запомни някой поне....баси пасивния статист...като всички преди него

2016.09.12 | 17:00

1
Плювньо тенекииките раздава ,тоя път" мъдата на коня "подарява !

Добави коментар

Водещи новини