Белгия бори тероризма със 740 млн. евро

  • 29 август 2016 11:15

  • 2288
  • 1
Белгия бори тероризма със 740 млн. евро
© gettyimages (архив)

740 млн евро е отпуснало белгийското федерално правителство начело с Шарл Мишел за борба срещу тероризма през последните две години, предаде Интерфакс.

"Ние започнахме почти от нулата, защото не възприехме заплахата сериозно. Трябваше да се вземат мерки", това заяви представител на кабинета в Брюксел пред местни медии. "Към днешна дата от сумата са усвоени около 640 млн. евро. Средствата са изразходвани за мобилизиране на още служители на реда, закупуване на специално оборудване и за охрана на железопътни гари. От отпуснатите средства трябва да се усвоят още 100 млн. евро", допълни той.

Информацията за разходите бе разпространена на фона на противоречиви данни за инцидент в северната част на Брюксел. Тази сутрин бе съобщено, че кола се взриви пред Института по криминалистика в квартала "Недер Овер Хембеек". По-късно от прокуратура в града обявиха, че става дума за палеж, извършен по криминални подбуди. Според РИА Новости инцидентът е нанесъл щети на лаборатория за анализ на ДНК.

Да припомним, на 22 март 2016 г. членове на "Ислямска държава" (ИД) извършиха атентати на летището в Брюксел "Завентем" и на метростанция в столицата на западноевропейското кралство. Тогава загинаха над 30 души

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2288 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.29 | 12:15

1
На снимката черен video teror уврежда обемно сградата затова е взривена..У нас подобен тип черен терор започна ударно след въвеждане на нова техника за производство на талони на автомобили и лични документи вижте 2005- 2006 година..СЛед активиране обикновенно с актове на КАТ на черен терор срещу жертвата следва обемно вътрешно черно терористични проникване на масови убиици от черни тежки около уранови измерения..Ударени зверски предприятия от подобен черен терор у нас са хиляди..ВАМО ВАрна ,Хемус ,Елма и МАшстрой Троян...Може да огледате по стари филми и снимки и по актове на КАТ кога точно са ударени престижните заводи..

Добави коментар

Водещи новини