Двама германски полицаи бяха ранени при престрелка с антиправителствен екстремист

  • 25 август 2016 20:51

  • 4762
  • 2
Двама германски полицаи бяха ранени при престрелка с антиправителствен екстремист
© Getty Images/Guliver

Двама полицаи бяха ранени при инцидент със стрелба, започната от член на неонацистко движение. Той е оказал съпротива при принудителното му извеждане от дома му в Източна Германия, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

41-годишният мъж е бил транспортиран до болница с хеликоптер с огнестрелни рани. Той е член на т.нар. движение Райхсбюргер, Граждани на райха, екстремистка групировка, която смята, че Третият райх все още съществува и не признава властта на следвоенната Федерална република Германия.

Сблъскът е станал в Ройден, на около 20 км от южно от Лайпциг. Според полицията това бил вторият опит мъжът да бъде изведен принудително от къщата, защото не плащал ипотеката. Медиите го идентифицираха като Адриан Урзахе, носител на титлата Мистър Германия от конкурс за модели през 1998 г., основател на измислената Държава Ур, не признаваща германските закони. Около 15 негови съмишленици се събрали пред къщата и започнали да хвърлят тухли и други предмети по стоте полицаи, изпратани да изпълнят съдебната заповед. И мъжът, и полицаите използвали огнестрелно оръжие. Двама служители на реда са получили леки наранявания - единият бил одраскан леко от куршум по врата, а другият бил ухапан.

Точните обстоятелства и последователността на събитията, кой пръв е стрелял и т.н., се разследват, заяви полицейската говорителка Улрике Динер, цитирана от БТА. Агенцията отбелязва, че досега Гражданите на райха не бяха се замесвали в насилие и тормозеха властите само с абсурдни юридически претенции. Брошура на властите в провинцията от 2014 г. съветва чиновниците да не влизат в дискусии с членове на Гражданите на райха, защото "те обикновено не могат да бъдат убедени с рационални аргументи".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4762 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.27 | 15:16

2
Тия са по-гнусни и по-опасни и от арабите.

2016.08.26 | 05:48

1
другия бил ухапан ??? комар ? муха ? айде сега дайте на ЧСИ танкове да се награбят и да пълнят бюджета , ама дали няма да намерим някоя нуклярка , та да се свършат мъките ни?

Добави коментар

Водещи новини