Павлова инспектира Западната дъга

  • 24 август 2016 17:38

  • 4237
  • 0
Павлова инспектира Западната дъга
© Булфото (Архив)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров ще проверят напредъка при изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Инспекцията ще се състои при пътен възел "Ломско шосе" около 11 ч.

От АПИ припомнят, че 5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП "Транспорт" 2007-2013 г. и ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.
Строителните работи на едни от най-натоварените през лятото участъци от Софийски околовръстен път се извършват без отбиване на движението, тъй като пътят е единствената връзка със съседните с. Мрамор, гр. Костинброд и др.

Западната дъга е продължение на автомагистрала "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", който на територията на България свързва Видин с Кулата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини