Най-малкото момче с трансплантирани ръце се учи да ги използва

  • 24 август 2016 15:44

  • 6314
  • 1
Най-малкото момче с трансплантирани ръце се учи да ги използва
© Twitter

Преди малко повече от година 9-годишният Зион Харви претърпя успешна операция за присаждане на две ръце. Сега най-съкровеното му желание е да играе футбол, съобщават Асошиейтед прес и БТА. Това е споделил най-малкият пациент с трансплантирани ръце пред репортери на пресконференция в Детската болница във Филаделфия, където протича рехабилитацията му.

През юли миналата година Зион Харви претърпява 11-часова операция по присаждането им. "Щастлив съм, че имам две нови ръце. Харесва ми, че сега мога да хвърлям футболна топка по-далече, отколкото когато нямах ръце", казва Зион.

Малкият пациент преминава през интензивна рехабилитация, за да се научи как да използва новите си крайници. Зион Харви остава без ръце след прекарана сериозна инфекция. Детето е и с ампутирани крака, които са заменени с протези, за да може да ходи. На пресконференцията са присъствали майката на Зион, лекуващият му лекар и физиотерапевти.

Малкият Зион Харви споделя, че дължи мъдростта си на две удивителни жени - майка си и баба си. "Следващата ми цел е да убедя мама да ми позволи да играя футбол", казва Зион Харви.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!

2016.08.25 | 10:12

1
Милото дете, какъв дух!

Добави коментар

Водещи новини