90 милиона лева ще развиват стратегиите на инициативни групи

  • 23 август 2016 19:10

  • 1397
  • 0
90 милиона лева ще развиват стратегиите на инициативни групи
© МТСП

През настоящия програмен период (2014-2020) местните инициативни групи могат да допълват стратегиите си за развитие с мерки за заетост и социално включване, които ще се финансират по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Това каза социалният министър Зорница Русинова в Исперих. Общият ресурс за подкрепа на мерки за заетост и социално включване в стратегии на местните инициативни групи за програмния период 2014-2020 е около 90 млн. лв.

Подкрепата на местните стратегии ще даде шанс на много повече млади хора да намерят работа и ще създаде много повече възможности за социални и здравни услуги, каза Русинова.

Тя подчерта, че реализирането на проекта на община Исперих ще даде възможност повече хора да ползват социална услуга, да получат топъл обяд и да разширят социалните си контакти.

По-късно министър Русинова посети фирма „Белектра“ ЕООД, която е изпълнила успешно проект към Стратегията за местно развитие по подхода ЛИДЕР за изграждане на технологичен център за преоборудване, поддръжка и производство на електромобили.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини