Ден 15: Протестите на железничарите продължават

  • 08 декември 2011 06:29

  • 1287
  • 2
Ден 15: Протестите на железничарите продължават
©

И днес стачката на железничарите срещу реформите в БДЖ продължава. Влаковете ще спрат за времето от 8 до 16 ч. Преговорите в ДП НКЖИ продължават от 14 ч. в сградата на НКЖИ със Стачните комитети, а от 15 ч. в БДЖ ЕАД.

Вчера стана ясно, че и вторият опит на ръководството на българските железници за обявяване незаконност на стачката се провали. На делото, заведено от „Пътнически превози” ЕООД не е даден ход поради груби процесуални нарушения.

На водените преговори през вчерашния ден не се постигна конкретна договореност. Умишленото протакане на преговорите и ежедневната промяна в позицията на господата Недев и Ламбрев показват, че целенасочено се извършват действия за продължаване на безсрочната стачка на българските железничари.

По този начин ще бъдат обслужени не интересите на българските железничари, а корпоративни интереси, заявиха синдикатите. Те се обърнаха с искане към президента на България да свика Консултативния съвет по национална сигурност, имайки предвид, че с умишлените действия на ръководството на БДЖ грубо се засягат държавните интереси и необратимо се разстройва транспортното обслужване и ползването на жп инфраструктурата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.08 | 17:15

2
30 % коледно намаление от W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M

2011.12.08 | 16:45

1
точно това искат да направят управляващите,да фалират БДЖ за да може някоя корпорация да я купи на безценица,и самата стачка и загубите които прави сега БДЖ им идва идеално на правителството за да постигнат тази цел.

Добави коментар

Водещи новини